Samsun'dan Muğla'ya uzanan dolandırıcılık! 200'den fazla mağdur var

Samsun Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan eş zamanlı operasyon kapsamında Muğla'da gözaltına alınan 3 şüphelinin, 200'den fazla kişiyi mağdur ettiği ve 55 milyon TL'lik vurgun yaptıkları tespit edildi.
Samsun Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube ile İstihbarat Şube müdürlükleri ekipleri, tatil döneminde vatandaşların konaklama taleplerini fırsata çeviren şüphelilerin dolandırıcılık ağını deşifre etti.
SAHTE HESAPLARLA VATANDAŞI DOLANDIRDILAR
-
Şüphelilerin, sahte sosyal medya hesapları ve internet sitelerinden villa, bungalov ve yat kiralama ilanları verdikleri ve bu ilanları görenlerin kendilerini aramasıyla temas kurdukları belirlendi.
-
Güven kazanıp gecelik ücret, kapora, depozito ve sigorta ödemesi adı altında para talep eden şüphelilerin bu yöntemle 200'den fazla kişiyi mağdur ettiği ve yaklaşık 2 milyon TL haksız kazanç elde ettiği tespit edildi.
Operasyon korkusu sardı! Tünel kazmaya başladılar! Bölge Köstebek yuvası gibi!
Bakan Yerlikaya duyurdu! Konya'da 3 ayrı operasyon
6 ilde organize suç örgütü operasyonu: 11 tutuklama
BANKA HESAP HAREKETLİLİĞİ 55 MİLYON TL
İncelemelerde şüphelilerin banka hesaplarındaki hareketlerin ise 55 milyon TL ulaştığı ortaya çıktı.
Ekipler, dün eş zamanlı olarak Muğla’daki evlerine yönelik operasyonda D.E.A. (29), O.Ç. (31) ve Z.H.’yi (23) gözaltına aldı.
M.Y.’nin (35) ise Zonguldak’taki cezaevinde olduğu öğrenildi.
Yapılan aramalarda; 61 sentetik hap, 12 gram esrar ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.
Şüpheliler, Samsun’a getirildi.
YORUMLAR
2 Yorum Var