İş kazası sonrası bacağını kaybetti! Devlet desteğiyle meslek sahibi oldu
Samsun'un Ayvacık ilçesinde geçirdiği iş kazası sonucu sol bacağını kaybeden İsmet Yazıcı (40), devlet desteğiyle meslek sabi oldu. Yazıcı, hanımı Nesrin Yazıcı ile birlikte ürettikleri doğal oyuncakları satarak yaşam savaşı veriyor.
Ayvacık ilçesi Meşelidüz Mahallesi'nde yaşayan İsmet Yazıcı, yaşadığı iş kazası sonrası sol bacağını kaybetti.

ALDIĞI DESTEKLE ATÖLYE KURDU
Yazıcı, Samsun Valiliği ve İŞKUR iş birliğiyle hayata geçirilen "Ahşap Oyuncak Projesi"ne katılarak meslek edindi.
Aldığı eğitimin ardından köyüne dönen Yazıcı, Ayvacık Kaymakamlığı'nın tadilat desteğiyle kendi atölyesini kurdu.
İki buçuk yıldır mağarada yaşıyordu! Gelen tebliğ ile şaşkına döndü
Türkiye günlerdir onu konuşuyor! Barış'ın son sözleri şoke etti
Sivas'ta iki yılda bir hasat edilen meyve çürüyünce yeniliyor

EŞİ VE ÇOCUKLARININ DESTEĞİYLE ÜRETİM YAPIYOR
Yaşadığı iş kazasının ardından engelli bir birey olarak üretim yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Yazıcı, "İş kazası sonucu sol ayağımı kaybettim. Samsun Valiliği ile İŞKUR'un ortaklaşa yürüttüğü ahşap oyuncak projesine katıldım. Kursu tamamlayıp belge aldıktan sonra köyüme dönerek atölyemi kurdum. Eşim ve çocuklarımın desteğiyle anaokullarına yönelik eğitici materyaller üretiyorum. Engelli bireyler genelde hayata küser ama ben o bireylerden olmadım. Devletimizin sağladığı bu kurs sayesinde yeniden hayata tutundum." ifadelerini kullandı.

VALİ TAVLI'DAN ZİYARET
Yazıcı, çalışmalarıyla birçok kurumun desteğini aldığını söyleyerek, "Ayvacık Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ayhan Arslanbay başta olmak üzere kaymakamlarımız ve Valimiz Orhan Tavlı bizi ziyaret etti. Bu destekler bize moral verdi. Ürünlerimizi sosyal medya üzerinden satıyoruz, tur gemilerinin uğradığı noktalarda stant açıyoruz. Devletimizin bu tür projelerle engelli bireyleri ve ev hanımlarını desteklemesi çok kıymetli." diye konuştu.

"KURS SAYESİNDE HAYATA YENİDEN TUTUNDU"
Eşi Nesrin Yazıcı ise şunları söyledi:
-
"Eşim bir kurs sayesinde hayata yeniden tutundu. Kaymakamlığın desteğiyle atölyemize makine aldık, üretimimizi büyüttük. Topaç en çok sattığımız ürün. Hatta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne de hediyemiz oldu. Tamamen doğal ve el yapımı oyuncaklar üretiyoruz. Hem çocuklarımız hem müşterilerimiz için doğallıktan vazgeçmiyoruz."
YORUMLAR
1 Yorum Var