Yapay zeka can yaktı: 1 milyon 500 bin TL dolandırıldılar! İşte yeni yöntemleri...
Samsun'un İlkadım ilçesinde yaşayan karı-koca, yapay zekâ ile oluşturulmuş sahte yatırım videosuna inanarak 1 milyon 500 bin TL dolandırıldıkları iddia ederek suç duyurusunda bulundu.
İlkadım ilçesi Kadıköy Mahallesi'nde ikamet eden ve hurda toplayıcılığı yapan İsa Kereci (53) ile eşi, 4 çocuk annesi Hale Kereci (48), Facebook'ta karşılarına çıkan ilana tıklamalarının ardından dolandırıcıların ağına düştüklerini anlattı.
-
İlk etapta düşük meblağlarla başlayan sözde yatırım sürecinde "dosya masrafı", "sigorta bedeli", "vergi borcu" ve "Merkez Bankası transferi" gibi gerekçelerle yönlendirildiklerini ifade eden Kereci çifti, ekran paylaşımı yaptırılarak banka hesaplarından ve kredi kartlarından farklı şahıslar adına para transferi yapıldığını söyledi.
1 MİLYON 500 BİN TL'SİNDEN OLDULAR
Bu süreçte sigortasız kredi çektirildiğini, kurtaran hesaptaki birikimlerin alındığını, kredi kartlarından harcamalar yapıldığını, altınlarını bozdurduklarını ve yakınlarından borç para temin ettiklerini belirten İsa Kereci ve Hale Kereci, toplamda yaklaşık 1 milyon 500 bin liranın dolandırıcıların eline geçtiğini iddia etti.
Yenidoğan bebeği bıçaklayıp yakan katil hakim karşısında
Bursa'da akılalmaz tuzak: İyilik yapmak isterken icralık oldular!
Kocasını kızgın yağ ile yakarak öldüren katil için istenen ceza belli oldu
Eski eşinin maaş bilgisini 374 kez sorgulayan kadının hapis cezası bozuldu
Yaşadıkları olay sonrası Samsun Adliyesine giderek savcılığa başvurduklarını söyleyen çift, vatandaşları benzer ilanlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.


YORUMLAR
1 Yorum Var