Şanlıurfa

HRÜ'de Diş Hekimliği Fakültesi kuruldu

17:12 27 Ağustos 2015
HRÜ'de Diş Hekimliği Fakültesi kuruldu

 Harran Üniversitesi'nde (HRÜ) Diş Hekimliği Fakültesi kuruldu.

HRÜ'den yapılan açıklamaya göre, üniversitesi senatosunun Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na teklifiyle uygun görülen ve Bakanlar Kurulu kararıyla kurulan Diş Hekimliği Fakültesi ile üniversitedeki fakülte sayısı 12'ye yükseldi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen HRÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, kararın hem bölge hem de kent için önemli olduğunu belirtti.

Söz konusu fakültenin büyük bir eksikliği gidereceğine inandığını vurgulayan Taşaltın, şunları kaydetti:

"İlimiz, bölgemizde geniş bir coğrafi konumu ile 2 milyona yakın bir nüfusu kapsıyor. Sürekli artan nüfus ve alınan göçlerle sağlık sektörünün kendini yenilemesi ve ilerlemesi lazım. İlimizde yaklaşık yirmi yıldır en üst sağlık hizmeti veren araştırma ve uygulama hastanemizin yanı sıra diş alanında da bölgeye hitap edebilecek bir konuma gelmesini istiyoruz. Uzun zamandır düşündüğümüz bu fakültenin bölgede kendi alanında büyük bir eksikliği gidereceğine inanıyorum. Bu aşamadan sonra fakülteyi yapılandırmaya gideceğiz. Eğer Fakültemiz öğretim elemanı temini sağlanıp, mekan alt yapısı gelecek eğitim-öğretim yılına yetişirse fakültemize öğrenci almayı planlıyoruz."

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.