Şanlıurfa

Şanlıurfa'dan kısa kısa

18:04 28 Ağustos 2015
Şanlıurfa'dan kısa kısa

Siverek Belediyesi'nden eğitime destek

Siverek Belediyesi üniversite öğrencilerine kırtasiye yardımı yapacak.

Belediye Başkanı Resul Yılmaz, yaptığı açıklamada, geçen geçen yıl bin 200 öğrenciye yardım yapıldığını, yardımların bu yılda devam edeceğini söyledi.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla çalıştıklarını belirten Yılmaz, "Kentimizin temel sorunlarından biride eğitim sorunudur  ilçemizde eğitim düzeyini yükseltmek eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla ilkokuldan üniversiteye kadar  öğrencilerimize desteklerimiz devam ediyor. Belediyemiz geçen yıl  bin 200 öğrenciye eğitim desteği sağladı, bu  yılda  arkadaşlarımız  öğrencilerin başvurularını almaya başladı. Başvurular ardından  yapacağımız eğitim  desteği  öğrencilerimizin  banka hesaplarına aktarılacak" dedi.

- Viranşehir Kaymakamı Citer'in kabulü

Viranşehir Baggara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri Kaymakam Huzeyfe Citer'i ziyaret etti.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamaya göre, Citer, makamında kabul ettiği Baggara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Recep Acar ve beraberindekilerle bir süre görüştü, sorunlarını dinledi.

Dernek hakkında bilgi alan Citer, ilçede ilk kez bir aşiret ismi ile dernek kurulduğunu belirterek dernek çalışmalarında başarılar diledi.

Dernek Başkanı Recep Acar da dernek olarak bölgede husumetli aileleri barıştırmak için çalışma yürüttüklerini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.