Şanlıurfa

Türkiye'ye sığınan Suriyeliler

13:33 15 Eylül 2015
Türkiye'ye sığınan Suriyeliler

Türk Kızılayı, Akçakale Belediyesine ait İlk Adım Yaşam Merkezi'ndeki Suriyeliler için 167 yeni çadır gönderdi

Türk Kızılayı, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde bulunan İlk Adım Yaşam Merkezi'ndeki Suriyeliler için 167 yeni çadır gönderdi.

Suriye'nin Rakka kenti ile çevresinde bazı Kürt gruplar ve terör örgütü DAEŞ mensupları arasında çıkan çatışmalardan kaçarak bir süre önce Akçakale Belediyesine ait merkeze sığınan Suriyelilere, farklı kurumlarca yapılan yardımlar devam ediyor.

Akçakele Belediyesi, burada kendi imkanlarıyla kurdukları derme çatma çadırlarda yaşayan Suriyelilerin daha iyi şartlarda barınması için Türk Kızılayı ile temasa geçti. Türk Kızılayı, talebi üzerine belediyeye 167 yeni çadır gönderdi.

Belediye yetkilileri, merkeze destek sağlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi görevlileri ile eski çadırları sökerek, yerine yenilerini kurdu.

Suriyeli Halil Fethi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'nin Deyru'z Zor kentindeki çatışmalardan kaçarak sığındıkları Türkiye'de, Akçakale Belediyesine ait İlk Adım Yaşam Merkezi'ne yerleştiklerini söyledi.

İmkanları olmadığı için battaniye ve bezlerle kendilerini sıcaktan koruyacak çadır yaptıklarını ifade eden Fethi, şöyle konuştu:

"Türk hükümeti yeni çadırlar getirerek kurdu ve bizleri buraya yerleştirdi. Allah Türkiye'den razı olsun, bize her türlü yardımı yapıyor. Yatak, battaniye, giyim ve tüm gıda ihtiyaçlarımız karşılanıyor. Akçakale Belediyesi tarafından bizim için banyo ve tuvaletler yapıldı, bizi kardeşleri gibi ağırlıyorlar. Çok şükür hiçbir eksiğimiz ve sıkıntımız yok. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm Türk yetkilileri ve halkına teşekkür ediyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.