Şanlıurfa

Haliliye Belediyesi'nden evlenecek çiftlere kolaylık

14:04 19 Eylül 2015
Haliliye Belediyesi'nden evlenecek çiftlere kolaylık

Haliliye Belediye Başkan Yardımıcısı Uludağ: "Daha öncesinde vatandaşlar belediyeye başvuruyorlardı ve kendilerine gün veriyordu. Şuanda öyle değil, vatandaşlar müracaat ettiğinde işlemlerinin tamamlanmasının ardından hangi gün ve saati istiyorlarsa o zamanda nikahları kıyılıyor"

Haliliye Belediyesi, evlenecek çiftlere nikah tarihlerini belirleme fırsatı sunuyor..

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ilçede ikamet eden vatandaşların evlilik müracaatlarını kabul eden Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Evlendirme Birimi, gerekli evrakları tamamlayan çiftlerin itiraz süresi olan 24 saatin dolmasının ardından işlemlerini gerçekleştiriyor.

Evlendirme Birimi çalışanları, çiftlerin işlemlerini kısa sürede tamamladıktan sonra nikah tarihlerini seçme fırsatı tanıyor. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uludağ, 2015 yılında şimdiye kadar 2 bin 364 nikah kıydıklarını belirtti.

Çalışmada emeği geçenlere teşekkür eden Uludağ, "Evlenen çiftlerimize hayırlı uğurlu olsun diyoruz. Daha öncesinde vatandaşlar belediyeye başvuruyorlardı ve kendilerine gün veriyordu. Şuanda öyle değil, vatandaşlar müracaat ettiğinde işlemlerinin tamamlanmasının ardından hangi gün ve saati istiyorlarsa o zamanda nikahları kıyılıyor" dedi.

 

 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.