Şanlıurfa

Şanlıurfa'daki terör saldırıları

16:42 24 Eylül 2015
Şanlıurfa'daki terör saldırıları

 Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanlığına düzenlenen bombalı saldırı ve hastanenin acil servisinde görevli iki polis memurunun şehit edilmesiyle ilgili yakalanan 5 kişiden birinin cinayeti işlediğini, diğerlerinin de bu kişiye yardım ve yataklık yaptığını bildirdi.

Küçük, Valilikte düzenlenen bayramlaşma törendeki açıklamasında, Balıklıgöl Devlet Hastanesinde, 29 Ağustos'ta terör örgütü tarafından gerçekleştirilen kalleş saldırı sonucu 2 polisin şehit düştüğünü anımsattı.

Olayı gerçekleştiren teröristlerin yakalandığını belirten Küçük, "Bunlardan biri cinayeti işleyen kişidir. Diğerleri ise bu kişiye yardım ve yataklık yapan kişilerdir. Bir kişi de firardadır" dedi.

Küçük, güvenlik güçlerinin yoğun bir mesai yaparak teröristleri yakaladığını vurgulayarak, tüm emniyet camiasına teşekkür etti.

Olayın yaşandığı gün "Şehitlerin kanı yerde asla kalmayacak" dediklerini hatırlatan Küçük, şöyle devam etti:

"Devlet böyle, nereye girerlerse girsinler, hangi deliğe, hangi ine, isterlerse yerin 7 kat dibine girsinler bulup çıkarır. Elbette şehitlerimizi geri getiremiyoruz. Onlar ebedi bir yolculuğa çıktılar ama devlet olarak bize düşen bir vazife vardı. Bu, kalleş teröristleri yakalamaktı. Bu bayram gününde onları yakaladık. Bilmeniz gereken, şehitlerimize bu kalleş saldırıyı yapanların yanına kar kalmamıştır. Tekrar şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türk milletine sabırlar diliyorum."

Küçük, zanlıların mühimmatlarıyla Şanlıurfa'da yakalandıklarını bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.