Şanlıurfa

Çadır kentte Suriyeli çocuklar için kışlık elbise üretimi

14:17 01 Ekim 2015
Çadır kentte Suriyeli çocuklar için kışlık elbise üretimi

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki çadır kentte kurulan dikiş atölyesinde çalışan Suriyeli kadınların diktiği kışlık elbiseler, buradaki öksüz ve yetim kız çocuklarına dağıtılacak

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki çadır kentte kurulan dikiş atölyesinde çalışan Suriyeli kadınlar, buradaki öksüz ve yetim Suriyeli kız çocukları için kışlık elbise dikecek. 

Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'ndeki dikiş atölyesinde çalışan Suriyeli kadınlar, yardım kuruluşları tarafından gönderilen kumaşlardan elbise üretiyor.  

Dikiş atölyesi sorumlusu Suriyeli Cemile Salih, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 yıldır çadır kentteki dikiş atölyesinde hizmet verdiklerini belirtti.

Çadır kent yetkililerinin sağladığı imkanlar dahilinde atölyede hem elbise diktiklerini hem de aile bütçesine katkıda bulunduklarını dile getiren Salih, hayırsever kuruluşların gönderdiği kumaşlardan diktikleri elbiselerin Suriyelilere dağıtıldığını söyledi.  

 Yeni üretmeye başladıkları kışlık kıyafetlerin de yetkililerin kararı doğrultusunda çadır kentteki öksüz ve yetim kız çocuklarına verileceğini kaydeden Salih, "Mevsime göre diktiğimiz elbiseleri şehit yakınlarına, yetim ve öksüzler başta olmak üzere Suriyelilere dağıtıyoruz. Türk yetkililerine bize sunduğu imkanlar için çok teşekkür ediyorum. Hayırsever kuruluşların da kumaş yardımlarını sürdürmesini istiyorum" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.