Şanlıurfa

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik:

21:20 29 Ekim 2015
Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik:

"Çözüm sürecini sabote edenler bombalarla silahları biriktirenlerdir, depolayanlardır. Kusura bakmayın kimseyi bu saatten sonra aldatamazsınız"

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa milletvekili adayı Faruk Çelik," Çözüm sürecini sabote edenler bombalarla silahları biriktirenlerdir, depolayanlardır. Kusura bakmayın kimseyi bu saatten sonra aldatamazsınız" dedi.   

Seçim çalışmaları kapsamında Viranşehir ilçesinde gençlik ve spor merkezinde düzenlenen programda vatandaşlarla bir araya gelen Çelik, burada yaptığı konuşmada, AK Parti'nin sözünü tutan tek parti olduğunu belirtti. Çelik, partilerin siciline bakıldığında en temiz sicile sahip partinin Adalet Kalkınma Partisi olduğunu söyledi.

Bölgede yapılan yatırımları anlatan Çelik, hizmetlerin devamını sağlayacak tek partinin AK Parti olduğunu vurguladı.

Bölgede yapılan başta hastane ve ulaşım olmak üzere hizmetlere ilişkin bilgi veren Çelik, "Bir televizyon programı izliyorum ve diyor ki sayın bakan hastane diyorsun nerede bu hastaneler? Ben de buradan onlara sesleniyorum diyorum ki  Viranşehir'e gelin ve 200 yataklı devlet hastanesini görün. Viranşehir'deki hizmetleri görmek için bir göz lazım. İki, sırtını Viranşehir'e dayayacaksın ki hizmetleri göresin. Millet önemli, sırtını millete dayamak ise çok önemli. Yoksa milleti hiçe sayıp dikkate almayan bir siyasi partinin yaşaması mümkün değil" diye konuştu.

Türkiye'nin sorunlarının çözümü konusunda muhalefet partilerinin samimi olmadığını söyleyen Çelik, şöyle konuştu:

"Türkiye Cumhuriyeti'nde polis de asker de Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyor. Üç yıl bu ülkede huzur vardı. Herkes bu huzurun tadını aldı. Köyler açıldı, yaylalar açıldı. Ret politikaları ortadan kalktı. Reformlar yapıldı. Olağanüstü hal kalktı. Ne istediler eş başkanlık bile yapıldı, her şey barış olsun diye. Bunun için tek bir şart vardı. Silahların bırakılmasıydı. Silahları bırak, ülkende istediğin şekilde özgür hakkını alarak yaşa. Bu haklar verildi mi verildi. Silahlar bırakıldı mı bırakılmadı. Camilere, okullara bomba koyan parti AK Parti mi? Caddelerde hendeği kazan AK Parti mi? Askeri, polisi şehit eden AK Parti mi? Bir yandan çözüm süreci diye milletin inisiyatifinden faydalanıp silahları topla diyeceksin, öbür taraftan kalkıp diyeceksin ki çözüm sürecini Cumhurbaşkanı sabote etti. Çözüm sürecini sabote edenler bombalarla silahları biriktirenlerdir, depolayanlardır. Kusura bakmayın kimseyi bu saatten sonra aldatamazsınız. Çözüm süreci mi çözüm sürecinin yanındayız. Barış mı barıştan yanayız. Kardeşlik mi kardeşlikten yanayız. Bir elinde silah ve dilinde barış olmaz. Allah için barış diyeceksin, gönülden haykıracaksın gönülden."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.