Şanlıurfa

Türkiye'den seçim manzaraları

15:56 01 Kasım 2015
Türkiye'den seçim manzaraları

Şanlıurfa'da bir mahalledeki 142 seçmen, yetersiz hizmet aldıkları iddiasıyla oy kullanmadı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yetersiz hizmet aldıklarını iddia eden bir mahallenin sakinleri oy kullanmadı.

İlçe merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklığındaki Ediz Mahallesi'nde yaşayan 142 seçmen, mahallelerine yeterince hizmet yapılmadığını savunarak, sandık başına gitmedi.

Mahalle sakinlerinden İzzet Polatoğlu, ilçeye 10 kilometre uzakta olmalarına rağmen yollarının yapılmadığını ileri sürdü. 

Birçok kuruma başvuruda bulunmalarına rağmen sonuç alamadıklarını iddia eden Polatoğlu, "Mahallemize hizmet görmediğimiz için mahalle sakinleri olarak aldığımız kararla sandığa gitmiyoruz. Siyasiler, 'bizlere oy verin size yol, su ve elektrik getirelim' diyor. Biz bu mantığa karşıyız. Bizler de doğal hakkımızı kullanarak oy kullanmayacağız" dedi.

 

- 2.33'lük Ramazan da oy kullandı

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yaşayan 2.33 metre boyundaki Ramazan Karageyik (33), Boğaziçi Atatürk Çok Programlı Lisesindeki 1037 numaralı sandıkta kullandı.

Karageyik, babası Mehmet Karageyik'in yardımıyla okula geldi.

Oy kullandıktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Karageyik, vatandaşlık görevini yerine getirdiğini belirterek, seçimlerin hayırlı olmasını diledi.

 

- Malatya'da ALS hastası oy kullanmaya sedyeyle geldi

Malatya'da ALS hastası olması nedeniyle yatağa ve solunum cihazına bağlı olarak yaşamını sürdüren Zeynep Yiğit (60) tekerlekli sandalyesi ve solunum cihazıyla oy kullanmaya gitti. 

Ailesi tarafından yaşadığı Aslanbey Mahallesi'nden araçla oy kullanacağı Hacı Ahmet Akıncı Anadolu Lisesi'ne getirilen Yiğit, 1060 nolu sandıkta oyunu kullandı.

Hasta yatağından kalkarak tekerlekli sandalyesi ve solunum cihazıyla oy kullanmaya giden Yiğit'le AK Parti MKYK Üyesi ve AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Öznur Çalık da ilgilendi. Çalık, bir süre hasta kadınla sohbet ederek, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın selamını iletti.

Ailesinin yardımıyla oyunu kullanan Yiğit, daha sonra hasta yatağına döndü.

Zeynep Yiğit'in eşi Şener Yiğit, eşinin AK Parti sevdalısı olduğunu ve oy kullanmayı istediğini belirterek, kendilerinin de bu isteği kırmadıklarını söyledi.

 

- Ambulansla oy kullanmaya gitti

Malatya'da kas erimesi hastalığı bulunan 18 yaşındaki Yusuf Gedirli, oy kullanmaya ambulansla getirildi.

Oy kullanmak isteyen Gedirli'nin ailesi yatağa bağlı yaşayan Gedirli Malatya Sağlık Müdürlüğü'nden yardım istedi.

Gedirli, Sağlık Müdürlüğünün gönderdiği ambulansla evinden alınarak, oy kullanacağı Hacı Ahmet Akıncı Anadolu Lisesi'ne getirildi. Sedyeyle 1005 nolu sandıkta oyunu kullanan Gedirli, daha sonra ambulansla evine götürüldü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.