Şanlıurfa

"Türkiye'nin istikrarı bizim istikrarımız"

16:51 02 Kasım 2015
"Türkiye'nin istikrarı bizim istikrarımız"

1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından AK Parti'nin tek başına iktidar olması, Türkiye'de yaşayan Suriyelileri de sevindirdi.

Yaklaşık 29 bin sığınmacının ağırlandığı Akçakale ilçesindeki Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde yaşayan Suriyeliler, dün yapılan genel seçim sonuçlarını internet ve televizyonlardan heyecan içinde takip etti.

Seçim sonucunun, Türkiye'nin komşusu olması nedeniyle Suriye'yi de yakından ilgilendirdiğini ifade eden Suriyeliler, Türkiye'de istikrarın sürmesinin kendileri açısından da önemli olduğunu kaydetti.

Suriyeli Ahmet Hıdır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçim sonucunun Türkiye'ye hayırlı olmasını dileyerek, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ekibini tebrik etti.

Türk halkının vatanına sahip çıktığını ve istikrardan yana oy kullandığını belirten Hıdır, şöyle konuştu:

"Kardeş ve dost ülke Türkiye'de emin ellerdeyiz. Bunun sürmesi için Türkiye'de huzur olması gerekiyordu. Dün yapılan seçimin ardından Türkiye'de istikranın sürecek olması başta biz Suriyelileri çok sevindirdi. Türkiye'nin huzuru, bizim de huzurumuz olacak. Türkiye, Ortadoğu'nun ve İslam aleminin merkezi ve kalbi gibidir. Güçlü bir Türkiye, 'tüm İslam alemi ve bölgenin güçlü olması' demektir."

Muhammed Serdi ise seçim sonucunu yakından takip ettiklerini dile getirerek, çıkan sonucun kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.

Kendilerine en fazla yardımı yapan ülke ve ayrıca komşu olması nedeniyle Türkiye'de huzurun hakim olmasının Suriyelilerin geleceği açısından da önemli olduğunu aktaran Serdi, "Seçim sonucunun tüm Türkiye ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Müslümanlara hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

- Kilis'teki Suriyeliler de mutlu

Kilis'te yaşayan Suriyelilerin de AK Parti'nin seçimde elde ettiği başarıdan dolayı mutlu oldukları gözlendi. 

Mustafa Neccar isimli sığınmacı, AK Parti'nin kazanması için dua ettiklerini belirtti. 

"AK Parti'nin kazanması, bizim kazanmamız, hatta ümmetin kazanması anlamına geliyor" diyen Neccar, "Seçimlerin sonucunu merakla bekliyorduk. Sonunda AK Parti'nin zaferine şahit olduk" diye konuştu. 

Hüsam Rıdvan ise Türkiye'deki istikrarın Suriye halkı için çok önemli olduğunu vurguladı.

Mahmut Sicculu da seçim sonuçlarının kendilerini çok mutlu ettiğini bildirdi. 

Bu arada, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde Suriyeli misafirlerin barındığı çadır kentte, AK Parti'nin seçim zaferi sevinçle karşılandı.

Yaklaşık 30 bin Suriyeli'nin yaşadığı Tel Hamut Çadır Kenti'nde kalan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda Suriyeli, Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini açarak, sevinç gösterisinde bulundu. Türkçe ve Arapça sloganlar atan Suriyeliler, davul zurna eşliğinde halay çekti.

Kutlamalara katılan eski Ceylanpınar Belediye Başkanı Mehmet Atilla, Türkiye'nin Suriye halkını yalnız bırakmayacağını söyledi.

Kutlamaların ardından kurban kesildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.