Şanlıurfa

Vali Küçük, Harran Ören Yeri'nde incelemelerde bulundu

14:08 05 Kasım 2015
Vali Küçük, Harran Ören Yeri'nde incelemelerde bulundu

 Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Harran Ören Yeri'nde incelemelerde bulundu.

Küçük, beraberinde Harran Kaymakamı Temel Ayca ve Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz ile Harran Ören Yeri'ni, Harran Kalesi ve Surları'nı gezdi, ören yerindeki incelemeleri kapsamında Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü ve Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mehmet Önal'dan bilgi aldı.

Daha sonra Harran Kültür Evleri'ni gezen Küçük, ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Harran'ın tarihi yapısıyla bir çok döneme ışık tutuğunu söyledi.

Kazı çalışmalarıyla yeni bulgular elde edildiğini belirten Küçük, Harran'ın bulunduğu coğrafyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olduğunu aktardı.

Burasının sadece İslamiyetten sonra değil önceki dönemlerde de önemli bir merkez olduğuna dikkati çeken Küçük, "Abbasiler, Selçuklular ve Osmanlılar döneminde her zaman bu yöreye ışık saçan, aydınlık saçan bir merkez olmuş. Yaklaşık 100 kişi bu kazıda çalışıyor. Burası Türkiye'nin en büyük kazılarından biri. Desteklerinden dolayı Kaymakamımız Temel Ayca, Belediye Başkanımız Mehmet Özyavuz ve Kazı Heyeti Başkanımız Mehmet Önal'a teşekkür ediyorum" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.