Şanlıurfa

Suriyeli yetim çocuklara nakdi yardım

17:05 13 Kasım 2015
Suriyeli yetim çocuklara nakdi yardım

Ataa İnsani Yardımlaşma Derneği, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Şanlıurfa'da yaşam mücadelesi veren 150 yetim çocuğa parasal yardım yaptı

Ataa İnsani Yardımlaşma Derneği, Suriye'deki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa'da yaşayan 150 yetim çocuğa nakdi yardımda bulundu.

Mehmet Akif İnan Konferans Salonu'da düzenlenen programda konuşan Ataa İnsani Yardımlaşma Derneği Yetim Birimi Sorumlusu Abdurrahman Şerdup, dernek olarak Türkiye ve Arap ülkelerinde 50 bin yetim çocuğu himaye ettiklerini söyledi.

Şanlıurfa'daki 150 yetime maddi yardımda bulunacaklarını belirten Şerdup, "Bugün buradaki her yetim çocuğumuza yaklaşık 50 dolar yardımda bulunacağız. Biz, yetimlere maddi yardımın yanında onlara sosyal ve psikolojik destek de sağlıyoruz ve çeşitli kurslar düzenleyerek eğitimler veriyoruz" dedi.

Derneğin başka ülkelerdeki derneklerle hareket ederek yardımlarda bulunduğunu aktaran Şerdup, Kuveyt'teki bir derneğin desteğiyle yetim çocuklara bu yardımın sağlandığını dile getirdi.

Türk halkının da kendilerine çok yardımcı olduğunu ifade eden Şerdup, Türkiye'ye teşekkür etti.

- Büyükşehir Belediyesinden gıda yardımı

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Mahmut Kırıkçı da Türkiye'de "Ensar-Muhacir kardeşliği"nin benzerinin yaşandığını aktardı. Yetim çocukların gönüllerdeki yerinin her zaman ayrı olduğunu vurgulayan Kırıkçı, şöyle konuştu:

"Büyükşehir Belediyesi olarak 4 yıldır Suriyeli misafirlerin yardımına koşuyoruz. Gerek gıda olarak gerek battaniye, su, ilaç olarak bütün insani ihtiyaçlarına yetişmeye çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız, halen devam etmektedir. Bu toplantı vesilesiyle burada bulunan 150 yetim kardeşimiz ve ailesine biz de bir katkı sunmak istiyoruz. Bu toplantının ardından dernek yetkililerinden yetimlerimizin adreslerini alarak onlara gıda yardımlarını yetiştireceğiz."

Konuşmanın ardından yetim çocuklara nakdi yardımın bulunduğu zarf ile oyuncaklar dağıtıldı. Yardımı ve oyuncakları alan çocukların mutlulukları, yüzlerine yansıdı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.