Şanlıurfa

Türkiye'ye sığınan Suriyeliler

12:58 16 Kasım 2015
Türkiye'ye sığınan Suriyeliler

Şanlıurfa Valiliği, Akçakale ilçesinde bulunan İlk Adım Yaşam Merkezi'ndeki Suriyeliler için 10 büyük çadır gönderdi

Şanlıurfa Valiliği, Akçakale ilçesinde bulunan İlk Adım Yaşam Merkezi'ndeki Suriyeliler için 10 büyük çadır gönderdi.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan ve Akçakale Belediyesine ait İlk Adım Yaşam Merkezi'ne yerleştirilen Suriyelilere, farklı kurumlarca yapılan yardımlar devam ediyor.

Akçakele Belediyesi, yaklaşık 400 aile ve 2 bin 500 Suriyelinin yaşadığı merkeze yeni ailelerin gelmesi üzerine Şanlıurfa Valiliği ile temasa geçerek büyük çadır talebinde bulundu.

Şanlıurfa Valiliği tarafından gönderilen 10 büyük çadırdan ikisi çocuk kreşi ve mescit olarak hizmete girerken, 8 çadıra ise yeni gelen Suriyeli aileler yerleştirilmeye başlandı.

İlk Adım Yaşam Merkezi Koordinatörü İbrahim Akkurt, Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan'ın talimatıyla özellikle park ve bahçelerde kalan Suriyelileri bir çatı altında toplayarak İlk Adım Yaşam Merkezini kurduklarını söyledi.

Merkezde yaklaşık 400 ailenin yaşadığını ve tüm ihtiyaçlarının yardım kuruluşlarının katkılarıyla karşılandığını aktaran Akkurt, sözlerini şöyle tamamladı:

"Burada yaşayan Suriyelilerin tüm  ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Özellikle Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Dilruba Evleri Yardımlaşma Derneği'nin sağladığı destekler için teşekkür ediyoruz. Merkezimize yeni gelen Suriyeliler için Şanlıurfa Valilği bize 10 büyük çadır gönderdi. Bunlardan iki tanesini çocuk kreşi ve mescit olarak hizmete sunduk. Kalan 8 çadıra ise yeni aileleri yerleştirmeye başladık."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.