Şanlıurfa

Şanlıurfa sac ekmeği şehir dışına da satılıyor

15:56 21 Kasım 2015
Şanlıurfa sac ekmeği şehir dışına da satılıyor

Şanlıurfa'da bir kişi özellikle kırsal bölgelerde yapılan ve damak tatlarının vazgeçilmezlerinden olan "sac ekmeği"ni üreterek Türkiye'deki çeşitli kentlere pazarlıyor.

Kentte özellikle son dönemlerde fırın kültürünün yaygınlaşmasıyla ve insanların burada üretilen ekmeğe rağbet göstermesiyle geri planda kalan "sac ekmeği", Yenişehir Mahallesi'nde kurulan imalathanede hazırlanıyor. Özenle paketlenen ekmekler, sipariş üzerine kentin yanı sıra başta İstanbul, İzmir, Bursa ve diğer illere ulaştırılıyor. 

Sağlık ve hijyeni önplanda tutan ve kepekli un kullanan işletme Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden onaylı olarak müşterilerine hizmet veriyor.

Aynı zamanda avukat olan ekmek üreticisi Ömer Sinikan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yok olmaya yüz tutmuş kültürü yaşatmayı ve insanları özledikleri damak tadıyla buluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Katlanmadığı taktirde uzun süre bozulmayan söz konusu ekmekte iddialı olduklarını belirten Sinikan, şöyle konuştu:

"Sac ekmeğimiz Şanlıurfa'nın geleneksel bir lezzetidir. Yüz yıllardır yapılan insanların damak tadına uygun bir ekmektir. Fakat modern şehrin getirdiği zorluklardan dolayı herkes yapmakta zorlanıyor. Çünkü yapmak çok meşakkatli. Biz de buradan yola çıkarak böyle bir işletme açmaya karar verdik. İşletmeyi açtıktan sonra şunu gördük Şanlıurfa dışında yaşayan birçok insandan sipariş talepleri geliyor. Özellikle il dışındaki Şanlıurfalılar da bu tadı özledikleri için ekmek siparişi veriyorlar. Bu ekmeği onlara ulaştırmak da bize ayrı bir haz veriyor."

Sinikan, ekmeğe ilginin beklediklerinin üstünde olduğunu ifade ederek, "Kim aldıysa ve yediyse memnun kalıyor. Ürünlerimizde beyaz un kesinlikle kullanmıyoruz, kepekli un kullanıyoruz. Ekmeklerimiz çok sağlıklı ve hijyen kurallarına uygun olarak üretiliyor. Zaten Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün izni ve müfettişlerin kontrolünde üretimlerimizi yapıyoruz. Bu da insanlara ayrı bir güvence veriyor" dedi.

İş yerine gelen müşterilerde kentte ilk kez böyle bir yerin açıldığını belirterek yaşadıkları memnuniyeti dile getiriyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.