Şanlıurfa

"GAP İlleri Jeotermal Kaynakları Araştırma Projesi"

17:53 10 Aralık 2015
"GAP İlleri Jeotermal Kaynakları Araştırma Projesi"

GAP BKİ Başkanı Karahocagil: "Enerji kaynaklarımızı daha verimli kullanacağız ve bölgeye de daha fazla fayda sağlaması için çalışacağız"

GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkanı Sadrettin Karahocagil, "Enerji kaynaklarımızı daha verimli kullanacağız ve bölgeye de daha fazla fayda sağlaması için çalışacağız" dedi. 

 Karahocagli, GAP Bölge İdaresi konferans salonunda düzenlenen "GAP İlleri Jeotermal Kaynakları Araştırma Projesi" toplantısında, bölge potansiyelini ortaya çıkarabilecek kaynakları araştırmayı sürdürdüklerini söyledi.

Hemen hemen her alanda ve sektörde çalışma yaptıklarını belirten Karahocagil, bölgenin özellikle enerji sektörü potansiyeli açısından oldukça güçlü olduğunu vurguladı. 

Karahocagil, jeotermal kaynakların, seranın yanı sıra turizmde de kullanıldığını belirtti. 

Kaynakları daha verimli kullanmak istediklerinin altını çizen Karahocagil, "Bölgede tektonik olarak çok hareketli ve çok ciddi enerji kaynakları var. Bu çerçevede toplu bilgi bankası oluşturmayı düşünüyoruz. Üniversitelerimizin hazırladığı bu proje de finans desteği sağladık. Bunu Güneydoğu'daki tüm paydaşlarımızla paylaşacağız. Enerji kaynaklarımızı daha verimli kullanacağız ve bölgeye de daha fazla fayda sağlaması için çalışacağız" diye konuştu.

Proje yürütücüsü ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Jeotermal Enerji Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Alper Baba da jeotermal enerjinin kendiliğinden yüzeye çıktığı için kolayca kullanıldığını söyledi.

Jeotermal enerjinin dünyada 58 ülkede kullanıldığını hatırlatan Baba, son dönemde yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının arttığına işaret etti. 

Konuşmaların ardından projeyle ilgili detaylı bilgi verildi.

Toplantıya; Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır, Adıyaman, Batman, Kilis, Mardin, Siirt ve Şırnak'daki yerel yönetimlerde görevli uzmanların yanı sıra diğer ilgililer katıldı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.