Şanlıurfa

Üçüncü çeyrek büyüme rakamlarının yankıları

15:39 11 Aralık 2015
Üçüncü çeyrek büyüme rakamlarının yankıları

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Şanlıurfa Şube Başkanı Orhan Şahin, Türkiye'nin, 2015'in üçüncü çeyreğinde yakaladığı yüzde 4'lük büyümeyi, olumlu değerlendirdiklerini belirtti.

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, 2015 yılı üçüncü çeyrek ekonomik performansında beklentinin üzerinde bir büyüme sonucu ortaya çıkmasını; sevindirici, ümit verici ve motivasyon sağlayıcı olduğunu vurguladı.

Türk ekonomisinin, çevresinde yaşanan siyasi ve ekonomik çalkantılara rağmen büyüme başarısı gösterdiğini aktaran  Şahin, şunları kaydetti:

"Her şeye rağmen büyümeyi sağlayan ülkemiz yüzde 4 gibi bir sonuçla başarı grafiğini yükseltmiştir. Yeni dönem ve güçlü tek parti iktidarı daha yüksek seviyeli bir güven sunacaktır. Nitekim ilk açıklanan reform paketiyle işe koyulmuş gözüküyorlar. Önümüzde var olan dört yıllık seçimsiz dönem çok iyi değerlendirilmelidir. Dolayısıyla bu süreçte ülkemize sınıf atlatacak ve 2023 hedeflerine bizi yaklaştıracak bir seferberlik atmosferi oluşturabilirsek şimdiki bir kısım girdaplardan hepimiz çok rahat çıkmış olacağız."

Şahin, büyüme verisinin beklentilerin üzerinde gerçekleşmesinden dolayı mutlu oldukları bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.