Şanlıurfa

64. Hükümet Eylem Planı

12:09 12 Aralık 2015
64. Hükümet Eylem Planı

Başbakan Davutoğlu'nun 64. Hükümet Eylem Planı'nda mevsimlik tarım işçileri ile göçer çocuklarının okullaşmasına yönelik tedbirler alınacağını açıklaması Şanlıurfa'daki göçer aileleri sevindirdi

Şanlıurfa'daki göçer ve mevsimlik tarım işçisi aileler, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 64. Hükümet Eylem Planı kapsamında mevsimlik tarım işçileri ile göçer çocuklarının okullaşmasına yönelik tedbirler alınacağı açıklamasını sevinçle karşılandı.

Şanlıurfa Mevsimlik Tarım İşçiler Derneği Başkanı Mehmet Göbek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mevsimlik tarım işçilerinin barınma, su, banyo ve çok sayıda sıkıntılarının bulunduğunu hatırlattı.

Özellikle çocuklara dönük sorunları her fırsatta dile getirdiklerini aktaran Göbek, hükümetin bu konuya el atmasının çok yerinde bir karar olduğunu belirtti.

Göbek, hükümetin eylem planı kapsamında mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarının okullaşmasına yönelik tedbirler alacak olmasının mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Başbakanımızın bu konuyla ilgilenmesi bizleri çok sevindirdi. Tarım işçilerinin çocukları, sadece 4-5 ay okula gidebiliyordu. Biz zaten her fırsatta bunu dile getiriyorduk. Özellikle çocukların eğitimi için okul çadırları veya seyyar otobüs gibi eğitim modeli uygulanabilir. Bu çocuklarımızın eğitim ve öğretimden uzak kalmaması gerekir. Bizzat Sayın Başbakanımızın konuya el atması, çözüme yönelik önemli bir çalışma. Bunun takipçisi olacağız."

Eylem planında, mevsimlik tarım işçisi kadınların sosyal güvenceden daha kolay faydalanmalarını sağlayacak düzenlemeler yapılacak olmasının da önemli bir adım olduğunu kaydeden Göbek, hükümete teşekkür etti.

- "Başbakanımızın sözleri bizi umutlandırdı"

Karacadağ Göçerler Derneği  Başkanı Hamza Ağan da göçerlerin sorunlarına çözüm bulmak amacıyla çalışmalar yürüttüklerini belirterek, hükümetin de bu problemle ilgilenmesinin memnuniyeti yaşadıklarını söyledi.

Göçerlerin en büyük sıkıntısının çocukların okula gidememesi olduğunu anımsatan Ağan, şunları kaydetti:

"Eğitim çağındaki çocuklarımızın çoğu okula hiç gidemiyor. Gidenler ise eğitimlerini yarıda bırakmak zorunda kalıyor. Özellikle bu durumdan kız çocukları olumsuz etkileniyor. Başbakanımızın hükümet programını açıklarken göçer çocuklarının eğitim sorunlarına dikkat çekip ve çözüm sözü vermesi bizi umutlandırdı. Besiciliğin can damarları göçerlerdir.  Besiciliğin geliştirilmesi ancak göçerlerin sorunlarının çözümüyle mümkün olur. Başbakanımızdan ve hükümetimizden umutluyuz. Özellikle eğitim ve sağlık sorunlarına kesin çözüm beklediğimizi belirtmek isterim."

Göçerlerden Hacı Işık ise sorunlarının hükümet nezdinde dillendirilmesinin çok önemli bir adım olduğunu belirterek, sorunlarının çözülmesini beklediklerini ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.