Şanlıurfa

64. Hükümet Eylem Planı

16:02 12 Aralık 2015
64. Hükümet Eylem Planı

Şanlıurfa'da farklı kesimler eylem planını sevinçle karşıladı

 Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı 64. Hükümet Eylem Planı, Şanlıurfa'da çiftçilerden esnaf ve sanayicilere kadar farklı grupları sevindirdi.

Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Ali Rıza Öztürkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülke tarımının gelişmesi ve sürdürülebilir hale gelmesi için eylem planının umut verici olduğunu söyledi.

Ülkelerin gelişmesi noktasında tarımın önemine vurgu yapan Öztürkmen, "64. Hükümet Eylem Planı'nda çok önemli ve tüm vatandaşları ilgilendiren bölümler var. Uygulamaya geçerse çok iyi olur, özellikle bizim sektörle ilgili ciddi konular var. Ancak bizi en çok heyecanlandıran genç ziraatçıların teşvik edilmesi, bununla tarımın hak ettiği yere ulaşmasını bekliyoruz" dedi.

Siverek Gıda Maddeleri Odası Başkanı Abdulvahit Sevdalı da eylem planının çok kapsamlı olduğunu ve tüm çevrelere hitap ettiğini söyledi.

Açıklamaların uygulamaya geçmesi durumunda ilçe ekonomisinin canlanacağını aktaran Sevdalı, "Öncelikle esnaflarımıza kredi sağlanması Siverek ekonomisine canlılık kazandıracaktır. En önemli sorunlarımızdan birisi, besi organize bölgesinin ilçede olmayışıdır. İlçemizin beklentisi esnaflara verilecek kredilerin yanı sıra gıda organize besi bölgesinin oluşturulmasıdır" şeklinde konuştu. 

Sera üreticisi Hüseyin Yıldız ise açıklanan 5 dönümün altındaki seraların modernizasyonu için faizsiz kredi desteğini memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

Kaliteli ürünler yetiştirmeye çalıştıklarını bu nedenle desteğe ihtiyaçları olduğunu belirten Yıldız, "Seralara faizsiz kredi verilmesi durumunda bir bölgede birçok çiftçi bu alana yönelecek. Bu katkılarla üretim kapasitesi de artmış olacak" ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.