Şanlıurfa

Şanlıurfa'da kaçırılan Suriyeli çocuk kurtarıldı

19:23 14 Aralık 2015
Şanlıurfa'da kaçırılan Suriyeli çocuk kurtarıldı

Çocuğu operasyonla kurtarılan baba Nüaymi, polis ekiplerine teşekkür etti

Şanlıurfa'da, "fidye için" kaçırıldığı belirtilen 5 yaşındaki Suriyeli çocuk polisin yaptığı operasyonla kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, Muhammed Adnan Nüaymi, merkez Eyyübiye ilçesi Eyyüpkent Mahallesi'nde, sokakta oynadığı sırada yanına yaklaşan otomobildekiler tarafından kaçırıldı. Bu kişiler daha sonra çocuğun ailesini arayarak, 200 bin dolar vermezlerse çocuğu terör örgütü DAEŞ'e teslim edeceklerini ifade ederek, parayı hazırlamalarını istedi.

Nüaymi ailesi, polis merkezine giderek durumu bildirdi. Bunun üzerine çalışma başlatan polis ekipleri, verilen bilgiler doğrultusunda Nüaymi ailesinin fırınında bir süre çalışan Amad A. ile çocuğun bindiği okul servisinin şoförü Musat E'yi adreslerinde gözaltına aldı.

Amad A, kaçırma olayını Musat E. ile planladıklarını ve Nüaymi ailesinin maddi durumunun iyi olduğunu bildikleri için fidye istediklerini itiraf etti.

Şüphelilerin ifadesi doğrultusunda Eyyüpkent Mahallesi'nde bir adrese operasyon düzenleyen polis ekipleri, Muhammed Adnan Nüaymi'yi kurtardı.

Ekipler, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne götürdükleri çocuğu, babası Ali Nüaymi'ye teslim etti. Baba Nüaymi, gözyaşları içinde oğlunu kucaklayarak polis ekiplerine teşekkür etti.

Ali Nüaymi, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 yıl önce Suriye'nin Halep şehrinden savaş nedeniyle kaçıp Türkiye'ye sığındıklarını söyledi.

Polis ekiplerinin dün geceden beri Muhammed'i aradığını kaydeden Nüaymi, "Sağ olsunlar onu çok kısa bir sürede bulup kurtardılar. Onlara çok teşekkür ediyorum. Allah, kimsenin başına getirmesin" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.