Şanlıurfa

24 saatte bin 500 çocuk tedavi ediliyor

17:07 03 Ocak 2016
24 saatte bin 500 çocuk tedavi ediliyor

Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesinde 24 saatte ortalama bin 500 çocuk tedavi ediliyor.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, çocuk sayısı bakımından en kalabalık il Şanlıurfa'da, havaların da soğuması üzerine solunum yolu enfeksiyonu kapan çocuklar ve aileleri, hastanede yoğunluk oluşturuyor.

Özellikle son 3 günde hasta sayısının arttığı Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesi Acil Servisinde doktorlar, hastalarını tedavi etmeye çalışıyor.

Şanlıurfa Çocuk Hastanesi Başhekimi Ahmet Güzelçiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 poliklinik ve 25 müşahede odasında hizmet verdiklerini söyledi. 

Mevsim şartlarından dolayı acil servise gelen hasta sayısında ciddi bir artış olduğunu dile getiren Güzelçiçek, gelen tüm hastaların bütün muayene işleminin yapıldığını belirtti.

Kentte çocuk sayısının fazla olduğunu vurgulayan Güzelçiçek, "Kışın gelmesiyle hasta başvurularında ciddi artış yaşanıyor. Hastaların yüzde 90'ında solunum yolu enfeksiyonu görülüyor. Doktorlarımız gerçekten büyük bir gayretle çalışıyor. Gelen bütün çocuklarımızın tüm tetkikleri yapılıyor ve gerekli özen gösteriliyor" diye konuştu.

Uzman Doktor İbrahim Hocaoğlu da yoğunluğun gece geç saatlere kadar devam ettiğini belirtti.

Çocukların büyük oranda üst solunum yolu enfeksiyonu şikayetiyle hastaneye geldiğini anlatan Hocaoğlu, "Mevsim şartlarından dolayı hasta sayısında bir artış var. Günde bin 500 hasta başvuruyor. 112 Acil Servis'ten gelen hastalar da var" dedi.

Hocaoğlu, çocukların ateşlenmesi durumunda anne babaların ateş düşürücü kullanmasını isteyerek, "Özellikle beslenmelerine, vitaminlerine ve sıvı ihtiyaçlarına mutlaka dikkat etsinler. Çünkü bunlar ateşin düşmesinde oldukça etkili. Ayrıca çocuklar dışarı çıkarıldığı zaman mutlaka kalın giydirilmesi gerekiyor" ifadesini kullandı.

- İlaçlar düzenli kullanılmalı

Uzman Doktor Duygu Doğan da çocuklara verilen ilaçların düzenli kullanılması gerektiğini vurguladı.

Birçok hastanın ilaçlarını tam kullanmadan tekrar doktora başvurduğuna dikkati çeken Doğan, "Çocukların yakınları bize gelip 'bu çocuğun hastalığı geçmedi' diyorlar. Bir defa kullanıp iyileşmek istiyorlar ama biz diyoruz ki bir hafta düzenli kullanın eğer geçmezse o zaman gelin. İlaçlar düzenli kullanıldığı zaman sıkıntı olmaz" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.