Şanlıurfa

Şanlıurfaspor Kulübü İkinci Başkanı Süt:

10:18 04 Ocak 2016
Şanlıurfaspor Kulübü İkinci Başkanı Süt:

"Bir takımın isminin değiştirilmesi veya önüne sponsor alınması için herhangi bir kongreye gerek yoktur"

 PTT 1. Lig ekiplerinden Şanlıurfaspor Kulübü'nün ikinci başkanı Kemal Süt, kulüp isminin değişeceğine yönelik çıkan haberlerin asılsız olduğunu belirtti.

Süt, yazılı açıklamasında, GAP Vadisi Şanlıurfaspor tesislerinde yapılan tüzük değişikliği kongresi öncesi ve sonrası bazı çevreler tarafından çok sayıda dedikodu oluşturulduğu, bunların gerçeklikle alakası bulunmadığını bildirdi. 

Yapılan asılsız haberlerin kulübü yıpratmaya yönelik olduğunu vurgulayan Kemal Süt, şunları kaydetti:

 "Tüzük kongresinde Şanlıurfaspor’un isminin değiştirildiği haberleri aldı başını gidiyor. Özellikle bu haberleri yapanların biraz araştırma içine girerek yapmasını rica ediyoruz. Nitekim bir takımın isminin değiştirilmesi veya önüne sponsor alınması için herhangi bir kongreye gerek yoktur. Bunlara örnek vermek gerekirse Elazığspor ve Yeni Malatyaspor, sponsor alarak isimlerinin başına sponsor isimlerini koymuşlardır. Bir araştırın bakalım, bu takımlar bunları yapmak için kongre mi yaptılar. Bir takımın başına veya sonuna sponsor isim eklemek için Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) gerekli mercilerinde prosedürlere bağlı kalarak onay almak gereklidir. Bunu araştırmak içinse TFF’nin resmi sayfasına girerek, biraz araştırmak ve okumak yeterli olacaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.