Şanlıurfa

Şanlıurfa'daki domuz gribi şüphesi

22:23 06 Ocak 2016
Şanlıurfa'daki domuz gribi şüphesi

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Devlet Hastanesi Başhekim Vekili İdris Dağ, H1N1 virüsü (domuz gribi) şüphesiyle hastanelerinde 4-5 kişinin bulunduğunu söyledi.

Dağ, hastanede gazetecilere yaptığı açıklamada, acil servislerine yüksek ateş şikayetiyle başvuran bazı kişilerin, H1N1 virüsü şüphesiyle tedavi altına alındığını anımsattı.

Tedavi altına alınanların sayısının 4-5 kişi olduğunu kaydeden Dağ, "Hastanemizde H1N1 şüphesiyle 4-5 vaka yatmakta olup yatan bu hastaların durumları iyi, hayati tehlike yaratacak bir durum söz konusu değildir" dedi.

H1N1 şüphesiyle yoğun bakım ünitesinde yatan hastalarının bulunmadığını aktaran Dağ, bu yönde yapılan haberlerin doğru olmadığına dikkati çekti. 

Hastanenin karantinaya alınması ve acil servise hasta alınmamasının söz konusu olmadığını vurgulayan Dağ, "Şu anda 4-5 vaka ile ilgili gerekli kan tahlilleri alındı ve ilgili yerlere gönderildi. Bunların sonuçlarını bekliyoruz" diye konuştu.

Bir gazetecinin H1N1 şüphesiyle hastaneye başvuran bir kişinin hayatını kaybettiği yönündeki sorusu üzerine Dağ, "Hastalarımızda yaşamını yitiren, hayatını kaybetme söz konusu değildir. Hastaların hayati tehlikesi yok, sonuçları bekliyoruz" şeklinde yanıtladı.

Dağ,  H1N1 şüphesiyle tedavi altında bulunan kişilerin farklı yerlerde yaşadıklarını da sözlerine ekledi.

Şanlıurfa'da akşam saatlerinde yüksek ateş şikayetiyle hastaneye giden 3 kişi, H1N1 virüsü (domuz gribi) şüphesiyle tedavi altına alınmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.