Şanlıurfa

"Mehmet Akif İnan düşünce ve eylem dünyası" paneli

00:13 07 Ocak 2016
"Mehmet Akif İnan düşünce ve eylem dünyası" paneli

  Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Bugün cuma namazı konusunda kamu görevlilerine bir esneme sağlanmış ve onların ibadet hürriyeti yerine getirilmişse bu, amel defteri açık olan Mehmet Akif İnan'ın amel defterine yeni bir sevabın yazılması anlamına geliyor" dedi.

Memur-Sen'in kurucu genel başkanı Mehmet Akif İnan'ın, ölümün 16'ncı yılı dolayısıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Mehmet Akif İnan Konferans Salonu'nda düzenlenen panele katılan Yalçın, İnan'ın çok yönlü bir kişiliğe sahip olduğunu söyledi.

Yalçın, Türkiye'nin dönüşümüne büyük katkı sağlayan Mehmet Akif İnan'ın en büyük mirasının kurduğu konfederasyon ve 11 hizmet kolundaki sendika olduğunu ifade etti.

Kendilerinin, Mehmet Akif İnan'ın ideallerini, düşünüp kurduğu ve kendisini vakfettiği, uğruna 60 yılını harcadığı, idealleri uğruna kurduğu konfederasyon sendikaları olarak yürümeye devam ettiklerini aktaran Yalçın, İnan'ın "Yazan öğretmen" ideali doğrultusunda öğretmenleri yazmaya teşvik etmek amacıyla çeşitli ödüllü yarışmalar düzenlediklerini anımsattı.

İnan'ın en büyük idealinin ülkedeki vesayetin tasfiye ve deşifre edilmesi olduğunu ifade eden Yalçın, şunları kaydetti:

"Onun bu noktadaki kesintisiz eğitim dayatmasından, katsayı engeline, üniversite önündeki başörtüsü dramına, kamuda çalışan kadınların başörtüsünü takamaması ve inancını yaşayamamasına engel olan kamusal alan dayatmasına, çocukların 12 yaşına kadar cami ile cemaat ile tanışamaması gibi 28 Şubat'ın antidemokratik diretmelerine karşı sendika ve konfederasyon olarak üzerimize düşeni yerine getirdik. Bunların tamamı tarihin çöp sepetine atılmış durumda. Bunların atılmasında Akif İnan'ın ciddi payı var. Bugün cuma namazı konusunda kamu görevlilerine bir esneme sağlanmış ve onların ibadet hürriyeti yerine getirilmişse bu, amel defteri açık olan Mehmet Akif İnan'ın amel defterine yeni bir sevabın yazılması anlamına geliyor. Buna vesile olduğumuz için de kendimizi bahtiyar ve mutlu hissediyoruz."

Bu arada panele konuşmacı olarak katılan Hizmet-İş Sendikasının Kurucu Genel Başkanı ve 22 ve 23. dönem AK Parti Manisa milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, "Bir öğretmen ve sendika lideri olarak Mehmet Akif İnan", Şair Arif Altuntaş "Mehmet Akif İnan'ın dava adamlığı" ve Yazar Hıdır Yıldırım "Akif İnan'ın edebiyatçı kimliği" konularında katılımcılara bilgiler verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.