Şanlıurfa

Şanlıurfa'daki elektrik kesintileri

14:37 12 Ocak 2016
Şanlıurfa'daki elektrik kesintileri

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, kent genelinde elektrik kesintileriyle ilgili, "Bu tür enerji kesintileriyle milletimizin karanlıkta kalmasına gönlümüz el vermiyor. Bu konuda yetkilileri tamamıyla göreve davet ediyorum" dedi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı Meclis toplantısında kent genelinde yaşanan elektrik kesintileri görüşüldü.

Çiftçi, toplantıda yaptı konuşmada, yapılan tesisler ve su kuyularını kullanan çiftçiler ve kırsalda yaşayan vatandaşların enerji kesintileri konusunda sorun yaşadıklarını söyledi.

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş (DEDAŞ) yetkililerine çağrıda bulunan Çiftçi, "Kullanılan enerji noktasında vatandaşlarımız gerekli taksitlendirmeleri ve gerekli yükümlülükleri yerine getirmişlerdir. Enerji konusunda DEDAŞ'a net bir şekilde mesaj göndermek istiyorum. Bu konunun doğru bir şekilde takvime bağlanması, doğru bir şekilde çözüm çalışmalarının başlamasını ve orada yaşayan halkımızın ödemelerini doğru ve düzenli bir şekilde ekonomisi sarsılmadan yapılması gerekmektedir" dedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak tahsilatta sorun yaşandığı zaman su kesme noktasında kamu görevini kötüye kullanmadıklarının ifade eden Çiftçi, şunları kaydetti:

"Şanlıurfa geniş coğrafi alana sahip, tarım açısından verimli topraklara sahip. Şanlıurfa'mız yüz ölçümü bakımından Türkiye'nin önemli kentlerinden birisidir. Milli servet olarak devletimizin ekonomisinden gelen paralarla kurulmuş olan sulama tesisleri, barajlar, tüneller ve diğer faaliyetler gerçekten bölgemize önemli değerler kazandırıyor. Bu değerlerin tarıma yansıması coğrafyamızın konumu bakımından sulama kuyularıyla gerek tarım gerekse içme suyu kullanılmaktadır. Büyükşehir Belediyesi olarak su verme tahsilatlarında bazı sorunlar yaşıyoruz. Fakat bir yerin su kesme noktasında kamu görevimizi kötüye kullanmıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti hukuk devletidir. Hukukun icra yolları ve tahsilat sistem bellidir. Bu tür enerji kesintileriyle milletimizin karanlıkta kalmasına gönlümüz el vermiyor. Bu konuda yetkilileri tamamıyla göreve davet ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.