Şanlıurfa

Suriyelilere çalışma izni verilmesi

11:05 13 Ocak 2016
Suriyelilere çalışma izni verilmesi

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, Suriyeli sığınmacılara çalışma izni verilmesine yönelik hazırlığın çok yerinde bir karar olduğunu belirterek, "Sonuçta hazıra dağ dayanmaz, bu insanların kendi ayaklarının üzerinde durması gerekiyor" dedi.

Gerem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, platform olarak çatışmaların başladığı ilk günden itibaren Suriyelilere yardım ulaştırmak için çalıştıklarını hatırlattı.

Sığınmacılara çok miktarda yardım ulaştırdıklarını aktaran Gerem, savaşın uzun sürmesi nedeniyle yardımların artık yetersiz kalmaya başladığını belirtti.

Gerem, kentte barınma merkezleri dışında 500 bin Suriyelinin yaşadığını ve bunların büyük bölümünün gençlerin oluşturduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bugüne kadar misafirlerin ihtiyaçlarının gidermek için halkımız canla başla çalıştı. Ancak, ne kadar yardım yaparsanız yapın bunun sonu yok. Sonuçta hazıra dağ dayanmaz, bu insanların kendi ayaklarının üzerinde durması gerekiyor. Daha öncede sığınmacıların çalışması gerektiğini ve bunların bir şekilde ekonomiye katılması gerektiğini rapor halinde ilgililere ilettik. Umarım bu çalışma hayata geçtiğinde hem misafirlerimiz hemde vatandaşlarımız daha rahat eder. Bu insanların çoğunluğu genç ve bir çoğunun mesleği var ancak işleri olmadığında sıkıntı yaşayıp zaman zaman sorun oluşturuyorlar. Bu insanların gerekli eğitimlerin ardından özellikle sanayide istihdam edilmesi faydalı olacaktır."

Suriyelilerin çeşitli yerlerde kayıt dışı yerine resmi olarak çalıştırılmasının çok daha sağlıklı sonuçlar ortaya koyacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.