Şanlıurfa

DAEŞ üyesi olduğu iddiasıyla kaçırılan kişi kurtarıldı

15:57 19 Ocak 2016
DAEŞ üyesi olduğu iddiasıyla kaçırılan kişi kurtarıldı

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde terör örgütü DAEŞ üyesi olduğu iddiasıyla kaçırılan ve işkence yapılan Suriye uyruklu kişi, jandarmanın düzenlediği operasyonla kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, Adana'nın Karataş ilçesinde oturan Suriyeli İbrahim Ahmed, 13 Ocak'ta akrabalarını ziyaret etmek için Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine geldi.

Bir lokantada yemek yedikten sonra akrabasının evine doğru giden Ahmed, terör örgütü DAEŞ üyesi olduğu iddia edilerek kimliği henüz belirlenemeyen Suriye uyruklu kişiler tarafından gözleri bağlanarak kaçırıldı.

İlçeye yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Oylum Mahallesi'nde Suruç Belediyesinin Suriyelilere tahsis ettiği çadırlara götürülen Ahmed'e, burada çeşitli sorular sorularak işkence yapıldı.

Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine çadırlara operasyon düzenleyen Suruç İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Ahmed'i kurtararak tedavi için hastaneye götürdü. Ahmed'in vücudundaki morluklar ve ip izleri dikkat çekti.

Olayla ilgili gözaltına alınan Kobanili K A.O, K.Ş, M.B, A.A ve N.M jandarmadaki işlemlerin ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından delil yetersizliği nedeniyle serbest bırakıldı. Şüpheliler, daha sonra Kobani'ye gönderildi.

Ahmed'in ifadesinde, kendisini kaçıran ve sorgulayıp işkence edenlerin farklı kişiler olduğunu öne sürdüğü, şüphelilerin, kendisini DAEŞ üyesi olmakla suçladıklarını söylediği öğrenildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.