Şanlıurfa

Şanlıurfa'dan kısa kısa

18:03 10 Şubat 2016
Şanlıurfa'dan kısa kısa

Siverek Belediyesi ile Orman İşletme Şefliğinin ortaklaşa düzenlediği "Severek Daha Yeşil Bir Siverek" ağaçlandırma kampanyası kapsamında 6 bin fidan dağıtıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Doğan Kanlıpıçak, gazetecilere yaptığı açıklamada, kampanyanın ilk etabında çam türleri olmak üzere Supra, Çınar, selvi, dut, badem ve fıstık fidanlarının dağıtıldığını belirtti.

Yeşil bir Siverek için çalışmaların devam ettiğini anlatan Kanlıpıçak, "Orman işletme şefliği ile belediyemiz ilçe genelinde ağaçlandırmayı geliştirmek amacıyla ilk etapta vatandaşlarımıza ücretsiz ağaç dağıtımına başladık. Ayrıca okullarımıza, camilerimize ve diğer kurumlarımıza da ücretsiz ağaçlandırma kampanyasından faydalanabilirler.Kampanya kapsamında halka ücretsiz fidanı dağıtımımız devam edecek" dedi.

-Hilvan'da alt yapı çalışmaları

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Hilvan'da başlatılan yağmur drenaj çalışmaları devam ediyor.

Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, yaptığı yazılı açıklamada İnönü Caddesi üzerinde başlatılan çalışmalarda 920 metrelik altyapı çalışması başlatıklarını söyledi.

Yağışlarda nedeniyle İnönü Caddesinde zaman zaman su taşkınlığının yaşandığını hatırlatan Bayık,

"Yaşanan bu taşkınlar hem esnafımız hem de vatandaşlarımız zor durumda kalıyordu. Bunun önüne geçmek amacıyla Hilvan Belediyesi olarak, teknik altyapı projesini hazırlayıp büyükşehir belediyemize sunduk. Büyükşehir belediyemiz de yaşanan sıkıntıyı göz önüne alarak ilçede 920 metrelik yağmur drenajı çalışmalarını başlatmış durumda. Belediyemize bağlı teknik ekibimizle beraber devam eden çalışmaları sürekli kontrol halindeyiz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.