Şanlıurfa

Oğullarından 8 aydır haber bekliyorlar

12:40 16 Şubat 2016
Oğullarından 8 aydır haber bekliyorlar

Şanlıurfa'da, kız isteme meselesi yüzünden 23 yaşındaki oğlu evi terk eden aile, uzun zamandır haber alamadıkları çocuklarının hayatından endişe ediyor.

Merkez Haliliye ilçesi Devteşti Mahallesinde yaşayan ve 4 erkek çocukları bulunan İmam ile Gülseren Aslan çiftinin en büyük oğlu Bozan Aslan (23), 8 ay önce kız isteme meselesi yüzünden tartıştığı ailesine kızarak evden ayrıldı.

Ailesinin ve emniyet ekiplerinin aramalarına rağmen Bozan Aslan'ın hiç bir yerde izine rastlanamadı. Oğulları Bozan'ın hayatından endişe duymaya başlayan aile bireyleri, Bozan'ın eve döneceği günü umutla bekliyor.

Baba İmam Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun başka bir kızla nişanlıyken kirvesinin kızına aşık olduğunu, bu nedenle nişanı bozduğunu söyledi.

Oğlu ile kirvesinin kızı arasında 10 yıl yaş farkı bulunduğunu, farklı nedenlerden dolayı da oğlunun evlenme isteğine karşı çıktıklarını anlatan Aslan, "Oğlum nişanladığımız kızla nişanı bozarak 10 Haziran 2015'te evi terk etti. Evi terk ettiği günün akşamında kirvemizin kızının evine gitti. Kendileri bizi arayarak Bozan'ın evlerine geldiğini ve onu kovduklarını söylediler. O günden bu yana oğlumuzdan haber alamıyoruz" dedi.

Daha sonra durumu güvenlik güçlerine ve savcılığa bildirdiklerini, yaptıkları aramalarda bir netice elde edemediklerini belirten Aslan, "8 ay oldu oğlumun hiç bir izine rastlayamadık. Artık hayatından endişe etmeye başladık. Oğlumu gören veya yerini bilenler Allah rızası için en yakın emniyet birimine bildirsinler. Buradan oğluma sesleniyorum. Eğer sesimizi duyuyorsan evine gel, annen ile perişan bir halde bekliyoruz. İstersen yine o kızı alırım sana yeter ki evine dön" diye konuştu.

- "Bütün aile gözyaşları içinde onu bekliyoruz"

Anne Gülseren Aslan ise oğlunu çok özlediğini belirtti.

Konuşma sırasında gözyaşlarını tutumayan anne Aslan, "Oğlum eğer nerede yaşıyorsa dönsün. Bütün aile gözyaşları içinde onu bekliyoruz. En küçük kardeşi dahi artık onun yokluğuna dayanamıyor. Ne istiyorsa onu yapmaya hazırız yeter ki dönsün" dedi.

Ailenin en küçük çocuğu Ahmet de gözyaşlarıyla abisinin eve dönmesini beklediklerini belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.