Şanlıurfa

Şanlıurfa'da 2 Suriyeli aktivistin öldürülmesi

18:15 16 Şubat 2016
Şanlıurfa'da 2 Suriyeli aktivistin öldürülmesi

Şanlıurfa'da, Suriyeli medya aktivistleri İbrahim Abdulkadir ile Faris Hammadi'yi bıçakla öldürdüğü iddiasıyla aranan 4 kişinin, olayın meydana geldiği binaya giriş ve çıkışları güvenlik kameralarına yansıdı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin, 30 Ekim'de merkez Haliliye ilçesi Atatürk Mahallesi'ndeki evlerinde bıçaklanarak öldürülen Abdulkadir ve Hammadi'nin katil zanlılarının yakalanması için başlattığı çalışmalar devam ediyor. Şüphelilerin yakalanması için kurulan özel ekip, çevredeki güvenlik kameralarının kayıtlarını inceledi.

Suriyeli medya aktivistleri öldürdükleri iddiasıyla aranan Suriyeli Talas el-S, Abdullatif N, İsmail el-H. ve Muhammet el-Ş'nin olayın gerçekleştiği binaya giriş ve çıkış anı çevredeki güvenlik kameralarınca kaydedildi.

Bu arada olayın ardından kaçan ve terör örgütü DAEŞ üyesi olduğunu belirlenen zanlılardan Talas el-S, İsmail el-H. ile Muhammet el-Ş'nin Suriye'nin Rakka kentine, Abdullatif N'nin ise Almanya'ya gittiği tespit edildi.

Şanlıurfa'da 30 Ekim 2015'te, Suriyeli medya aktivistleri İbrahim Abdulkadir ve Faris Hammadi kaldıkları evde bıçaklanarak öldürmüştü.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.