Şanlıurfa

Şanlıurfa'da bu yıl 1 milyon ağaç dikilecek

17:49 19 Şubat 2016
Şanlıurfa'da bu yıl 1 milyon ağaç dikilecek

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa'da bu yıl 1 milyon ağacın dikileceğini bildirdi.

Vali Küçük, Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) düzenlenen fidan dikme töreninde yaptığı açıklamada, bölgenin ağaç bakımından oldukça fakir olduğunu söyledi.

Kentin çeşitli noktalarında yıl boyunca fidan dikme kampanyaları düzenlediklerini belirten Küçük, ağaçların ve ormanın önemine değindi.

Şanlıurfa'nın orman bakımından yaşanabilir bir kent konumuna gelene kadar çalışmaların devam edeceğini aktaran Küçük, ağaç dikmek isteyen her vatandaşa yardımcı olacaklarını ifade etti.

Öncelikli hedeflerinin kentin giriş ve çıkış yollarını yeşillendirmek olduğunu dile getiren Küçük, şunları kaydetti:

"Şanlıurfa'yı çevreci, insanların mutlu olacağı bir kent haline getireceğiz. Geçen sene 50 bin ağaç diktik ve her sene dikmeye devam edeceğiz. Özellikle Şanlıurfa-Gaziantep yolu üzerinde sağlı sollu kamu arazisi olan yerlere 1 milyon ağaç dikeceğiz. Yani Şanlıurfa'ya gelen kişi yemyeşil bir yoldan gelip gidecek. İnsanlar buraya geldiğinde bir bozkır kenti değilde Karadeniz'in bir kenti gibi hissedecek. Bunu yapmak için çalışacağız. Çünkü doğayı sevmek, ağaç dikmek bizim en önemli vazifelerimizden biridir."

Konuşmanın ardından Küçük, öğrencilerle fidan dikti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.