Şanlıurfa

Aile Bütünlüğünün Korunmasını Araştırma Komisyonu, Şanlıurfa'da

17:17 21 Şubat 2016
Aile Bütünlüğünün Korunmasını Araştırma Komisyonu, Şanlıurfa'da

Aile Bütünlüğünün Korunmasını Araştırma Komisyonu, Şanlıurfa'da incelemelerde bulundu.

Aile bütünlüğünü olumsuz etkileyen unsurlar ile boşanma olaylarının araştırılması ve aile kurumunun güçlendirilmesi için alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan TBMM Aile Bütünlüğünün Korunmasını Araştırma Komisyonu Başkanı Ayşe Keşir ile komisyon üyeleri, Vali İzzettin Küçük'ü ziyaret etti.

Ziyaretin ardından komisyon üyeleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki Yenice Kadın Kültür Merkezinde incelemelerde bulundu. Burada kursiyer kadınlarla bir araya gelen komisyon üyeleri, onlarla sohbet etti, sorunlarını dinledi.

Komisyon Başkanı Keşir, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 7 bölgesindeki çeşitli illerde incelemeler yapacaklarını, bu kapsamda çalışmalarına Şanlıurfa'da başladıklarını söyledi.

Aile ile ilgili sorunların yerinde incelemesini yapacaklarını ifade eden Keşir, "Burada kadının güçlendirilmesi ve aile bütünlüğü ile ilgili yerel sorunlar neler, varsa sorunlar bunları hangi yerel mekanizmalarla çözüyoruz konusunda araştırma yapıyoruz. İçinde bulunduğumuz Kadın Kültür Merkezi bu anlamda önemli bir mekanizma. Burası kadının güçlendirilmesi konusunda örnek bir yer. Burası kadın yoksulluğuyla mücadelede önemli bir mekan. Yine aile bütünlüğü, kadının yoksullukla mücadelesi ve çocuklarına bakması konusunda önemli bir yer" diye konuştu.

Şanlıurfa'nın demografik ve nüfus yapısının komisyonları açısından önemli olduğunu belirten Keşir, kentten önemli veriler elde edeceklerini kaydetti.

Kadın Kültür Merkezinde yürütülen çalışmalardan memnun kaldıklarını aktaran Keşir, şunları kaydetti:

"Burada gördük ki kadınlarımız hem yeni meslekler ediniyorlar hem de mesleklerini pazarlama imkanı buluyorlar. Özellikle bazı kurslardaki ürünler hemen pazarlanıp sipariş alınıyor. Tabi kadınlar önce kişisel merakları için bu kurslara başlıyorlar ama akabinde burada elde ettikleri beceriyi hem mesleğe hem de ürettikleri ürünü de bir pazara dönüştürmeleri arzusundayız. Bu pazar imkanın verilmesinden dolayı bu projenin önemli bir proje olduğunu düşünüyorum. umuyorum bu merkez bölgedeki kadınlar için önemli bir merkez olacak" şeklinde konuştu.

Merkezdeki incelemenin ardından komisyon üyeleri, bir otelde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Komisyon, çalışmalar kapsamında yarın Kilis'te incelemelerde bulunacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.