Şanlıurfa

Terör mağdurlarına ve sınır ötesine yardım

12:20 23 Şubat 2016
Terör mağdurlarına ve sınır ötesine yardım

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu tarafından temin edilen yardım malzemeleri, Suriye'deki ihtiyaç sahipleri ile Diyarbakır ve Şırnak'taki terör mağdurlarına gönderildi.

Vali İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığında düzenlenen programda, Suriye'deki iç savaş ve trajedinin başta Türkiye olmak üzere birçok ülkeyi olumsuz etkilediğini söyledi.

Yaşanan bu trajediye duyarsız kalmayan Şanlıurfa halkının üstüne düşeni katbekat yaptığını belirten Küçük, "Yardım tırlarından 2'si Halep'in Azez bölgesindeki mağdur ve mazlum insanlara ulaştırılacak. Bilindiği üzere Azez bölgesi Rusya ve terör örgütü PYD tarafından bombalıyor. Ayrıca 2 tır dolusu malzemeler de Güneydoğu'daki terör mağduru vatandaşlarımıza teslim edilecek. Şanlıurfa, yardımseverliğiyle Türkiye'nin ve dünyanın yüz akıdır. Şanlıurfa, sadece misafir ettiği 520 bin mülteciye değil nerede olursa olsun herkese yardım elini uzatıyor" dedi.

Platform başkan yardımcısı Adil Saraç da Suriye'de yaşanan iç savaşın 5'inci yılını tamamlandığını hatırlattı.

Bu süreçte herkese görev düştüğünü vurgulayan Saraç, "Suriye'deki halk kan, gözyaşı ve bombalarla, bizler de komşuluk hakkıyla sınav veriyoruz" diye konuştu.

Saraç, yardımların toplanmasına destek olan Şanlıurfa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve hayırseverlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından içerisinde battaniye, soba, patates, oyuncak, çocuk bezi ve gıda malzemeleri bulunan 4 tırdan 2'si Azez'e, diğerleri de Diyarbakır ve Şırnak'a hareket etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.