Şanlıurfa

Şanlıurfa'dan kısa kısa

13:39 25 Şubat 2016
Şanlıurfa'dan kısa kısa

Viranşehir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından matematik ve fen bilimleri yarışması düzenlenecek.

Koordinatör Zeki Kapat, yaptığı açıklamada, gerçekleştirecekleri yarışmada öğrencilerin bilgi ve becerilerini geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Etkinliğin nisan ayında gerçekleştirileceğini belirten Kapat, "Her okuldan 6 öğrencinin katılacağı olimpiyat yarışmasında dereceye giren ilk 3 öğrenciye çeşitli hediyeler verilecek. Yarışmada birinci öğrenciye altın madalya, bisiklet, ikinciye gümüş madalya ve fotoğraf makinesi, üçüncüye ise bronz madalya ve kol saati verilecek. Öğrencilerin 6, 7 ve 8.sınıf müfredatına tabi tutulup toplam 40 seçmeli soru sorulacak" dedi.

-Haliliye'de haşerelerle mücadele çalışması

Haliliye Belediyesi havaların ısınmasıyla haşerelere karşı ilaçlama çalışması başlattı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, ekiplerin sivrisinek ve haşerelerle mücadele çalışmalarının en önemli dönemi olan larva dönemindeki çalışmalarını aralıksız devam ettiği belirtildi.

Merkezde 32, kırsalda 137 mahallede çalışmaların sürdüğü aktarılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Larva döneminde sürdürdüğü çalışmayla vektörlerin üreme alanlarını kontrol altına alınıyor. 2016 yılı bahar ve yaz döneminde vektörlerin yol açacağı hastalıkların önüne geçilmesi ve vatandaşların rahat yaşam koşulları içerisinde zaman geçirebilmelerini hedefleyen Haliliye Belediyesi; ilçe genelindeki rögarlar, çöp konteynerleri, dere kenarları, apartman bahçeleri, apartman bodrumları ve süs havuzlarında ilaçlama yapıyor. Çalışmalar ilaçlama yapılacak ortamın uygunluğuna göre sıcak sisleme veya sırt atomizeriyle gerçekleştiriliyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.