Şanlıurfa

Viranşehir'den kısa kısa

15:05 14 Mart 2016
Viranşehir'den kısa kısa

Viranşehir Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM), "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" etkinlikleri kapsamında 7 çifte toplu nikah töreni düzenledi.

ÇATOM sorumlusu Ruken Önen, törende, kadınların kanunlar karşısında eşleriyle aynı hakka sahip olduğunu söyledi.

Resmi nikah kıyan çiftleri tebrik eden Önen, "Araştırmalar sonucu Elbeğendi Mahallesi'nde 7 nikahsız çifti tespit ettik. Bu çiftlerin resmi nikah kıymaları konusunda ikna ettik. Bu konuda maddi manevi büyük destek veren başta Kaymakam Huzeyfe Citer’e, Viranşehir Belediyesine teşekkür ediyorum" dedi.

Resmi nikahları kıyılan çiftler ise emeği geçenlere teşekkür etti.

- Viranşehir'de ağaçlandırma çalışmaları

Viranşehir ilçesinde "Geleceğin için bir fidan da sen dik" kampanyası kapsamında yüzlerce fidan toprakla buluşturdu.

Viranşehir Gençlik Merkezi Müdürü Çetin Gören, yaptığı açıklamada, ağaçlandırma çalışmalarına katkı sunmak amacıyla çalışma başlattıklarını belirtti.

Bu kapsamda düzenlendikleri kampanyanın yoğun ilgi gördüğünü vurgulayan Gören, "Gençlerimizde farkındalık fidanları tıpkı sevgi gibi büyütmek istiyoruz. Umarım kampanyamız örnek teşkil ederek ve herkes doğanın korunması için elinden geleni yapar. Çünkü bir kuşağın diktiği ağacın gölgesinde gelecek kuşaklar serinler. Gençlerimizin bu konuda çevreye duyarlı olup, el ele verip böyle güzel bir etkinlik gerçekleştirmesi çok güzel bir duygu" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.