Şanlıurfa

Suriyeli çocuklar okullarına kavuştu

11:43 22 Mart 2016
Suriyeli çocuklar okullarına kavuştu

Şanlıurfa'da Suriyeli 360 öğrencinin eğitim göreceği okulun açılışı yapıldı.

Suriye Söz Derneği ve Şanlıurfa Mili Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Bağlarbaşı Mahallesi'nde hizmete sunulan okul, Vali İzzettin Küçük'ün katıldığı törenle açıldı.

Açılışın ardından okulu gezen ve yetkililerden okulla ilgili bilgi alan Vali Küçük, Suriyeli öğrencilerle de sohbet ederek, öğrencilere çeşitli hediyeler dağıttı.

Gazetecilere açıklamada bulunan Küçük, 360 Suriyeli öğrencinin eğitim göreceği okulda sınıfların şimdilik biraz kalabalık olduğunu ancak yeni sıraların gelmesiyle bu sorunun giderileceğini söyledi.

Kentte 52 bin Suriyeli öğrencinin eğitim gördüğünü aktaran Küçük, şöyle konuştu:

"Buna çok önem vermekteyiz, çünkü bu çocuklar bize sığındı. Canlarını mallarını ve istikballerini bize teslim ettiler. Bu çocukların istikbali de eğitim ve öğretimlerinden geçmektedir. İnşallah bir gün Suriye'de barış hakim olursa, oradaki kasabaları, kentleri kalkındıracak, inşa edecek bu öğrenciler olacaktır. Ama bizim de bu çocuklara eğitim imkanı tanımamız lazım. Bu bizim boynumuza bir borçtur. Bu kapsamda eğitime olan katkılarımız devam edecektir. Okulumuzun hayırlı olmasını diliyorum."

Törene, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ile dernek yetkilileri de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.