Şanlıurfa

Şanlıurfa Belediyesi'nin ağaçlandırma çalışmaları

16:12 24 Mart 2016
Şanlıurfa Belediyesi'nin ağaçlandırma çalışmaları

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Orman Bölge Müdürlüğü arasında yapılan protokol kapsamında fidan dikim töreni düzenlendi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile Orman Bölge Müdürü Ahmet Ünver arasında imzalanan 5 yıllık protokol kapsamında Batıkent Mahallesi'ndeki Yeni Oto Galericiler Sitesi yanındaki 20 bin metrekarelik alanda fidan dikimi yapıldı.

Törene katılan vatandaşlara ücretsiz fidan dağıtan Çiftçi, yeşil bir Şanlıurfa'yı oluşturmak adına belediye olarak örnek bir çalışmaya imza attıklarını belirterek, tüm vatandaşları ağaç dikmeye davet etti.

"Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikiniz" hadisiyle yola çıktıklarını belirten Çiftçi, şunları kaydetti:

"Orman Bölge Müdürlüğü ile Şanlıurfa'da yeni yeşillendirme alanları ve mevcut ağaçların bakım çalışmalarını gerçekleştireceğiz. Belediye olarak 163 bin ağacın dikim çalışmalarına başladık. Yine aynı şekilde kent genelinde 63 bin gül dikimini de gerçekleştiriyoruz. Allah'ın izniyle bu rakamlarımız artacak."

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük de ağaçlandırma çalışmaları dolayısıyla Çiftçi'ye teşekkür ederek, daha yeşil bir Şanlıurfa için hep birlikte gönülden çalışacaklarına inandıklarını belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.