Şanlıurfa

HRÜ'lü aşçı

16:42 29 Mart 2016
HRÜ'lü aşçı

Harran Üniversitesinde (HRÜ) eğitim gören aşçı adayları katıldıkları 3 yarışmadan 41 madalya kazandı.

HRÜ Şanlıurfa Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Müdürü Necmettin Elmastaş, düzenlediği basın toplantısında, başarılı olan bölüm öğrencilerini kutladı.

Üniversite olarak son zamanlarda birçok alanda başarı elde ettiklerini belirten Elmastaş, kentin, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) "Dünya Gastronomi Şehri" unvanına aday adayı olduğu hatırlatarak, öğrencilerine, Şanlıurfa'nın 13 bin 500 yıllık köklü mutfağına ait yöresel yemeklerin hazırlanışını öğrettiklerini belirtti.

Bölümün 13 yıl önce açıldığını ve 40 öğrencinin eğitim gördüğünü aktaran Elmastaş, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimiz yarışmalarda çok büyük başarılara imza attılar. Önce İstanbul'da gümüş madalya almışlardı, sonra Fethiye'de başarıyı biraz daha yükselttik ve son olarak Şanlıurfa'da 4 altın madalya aldık. Yapılan bu 2 aylık süre içerisindeki 3 etkinlikte toplamda 41 madalya kazandılar. Bunun 5'i altın madalya."

HRÜ Öğretim Görevlisi Şükran Taşkın da öğrencileriyle gurur duyduklarını ifade etti.

Öğrencilerine dünya ve yöre mutfağını öğrettiklerini dile getiren Taşkın, "Bizler gerçekten hem öğretici hem de öğrenci olarak burada büyük bir fedakarlık yapıyoruz. Öğrencilerimiz ilk geldiklerinde biraz ön yargılı oluyorlar ama sonrasında kendilerine verilen kaliteli eğitimi görünce bu mesleğe aşık oluyorlar. Bizim okuldan mezun olup ciddi yerlere gelen hatta yarışmalarda jüri üyesi olan bile var" diye konuştu.

Öğrencilerden Yaşar Demir ise okulda bir aile ortamında gibi eğitim aldıklarını ifade etti.

İki yılda ciddi başarılar kazandıklarını belirten Demir, "Fethiye'de düzenlenen yarışmada altın madalya aldım. Madalya alırken benim okulumun adı ve okuduğum şehir söyleyince çok mutlu oldum ve gururlandım. Bize emeği olan tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.