Şanlıurfa

Kenyalı ampute futbolcu örnek olmak istiyor

11:49 05 Nisan 2016
Kenyalı ampute futbolcu örnek olmak istiyor

MEHMET FATİH ASLAN - Şanlıurfa'da Eyyübiye Ampute Futbol Takımı'nda forma giyen Kenya Ampute Milli Takım Kaptanı Dalmas Otieno, Türkiye'deki tecrübeleriyle ülkesindeki futbolculara örnek olmak istiyor.

Ülkesinde 4 yaşında geçirdiği trafik kazası sonucu sol ayağını kaybeden Kenyalı Otieno, engeline rağmen ailesinin desteğiyle okulu gittiği dönemde arkadaşlarının oynadığı futbol maçına katıldı.

O günden beri tek ayağıyla futbol oynayan Otieno, 2010 yılından sonra 5 arkadaşıyla ülkesinde kurdukları ilk ampute futbol takımıyla profesyonel olarak top koşturmaya başladı. 2 yıl önce tanıştığı bir Türk teknik direktör vasıtasıyla Ankara'da Yenimahalle Ampute Futbol Takımı'na transfer olarak Türkiye'deki kariyerine adım atan Kenyalı futbolcu, bu takımda kısa süre oynadıktan sonra Adana Ampute Futbol Takımı'na, buradan da yaklaşık 8 ay önce 1. Lig 2. Grupta mücadele eden Eyyübiye Ampute Futbol Takımı'na transfer oldu.

Şu anda grupta 4. sırada bulunun takımının Süper Lig'e çıkması için ter döken 30 yaşındaki sporcu, Türkiye'de edineceği tecrübelerini ülkesindeki futbolculara aktarmak istiyor.

Otieno, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "elem yok, hayat var" diyerek başladığı futbolu Türkiye'de daha fazla geliştirmek istediğini söyledi.

Ülkesinde ampute futbolun henüz gelişmemesi nedeniyle Türkiye'ye transfer olduğunu anlatan Otieno, "Kenya'da ampute futbol konusunda kimsenin fazla bilgisi yok ama Türkiye ampute futbolunda daha gelişmiş ve geniş imkanlara sahip." dedi.


- "İyi bir örnek olacağım"


Türkiye'de futbol oynadığı için kendini iyi hissettiğini dile getiren Oteino, şunları kaydetti:

"Türkiye'de futbol oynadığım için ülkemdeki futbolculara iyi bir örnek olacağım. Çünkü benim burada oynamam başka Kenyalı futbolcuları teşvik edecek. Onların da gelip Türkiye'de oynamasını istiyorum. Kenya'da daha geniş ve zor görevim var. Milli takımın kaptanlığını yapıyorum. Bundan dolayı arkadaşlarıma iyi bir örnek olmam gerekiyor. Onlara futbolun nasıl daha iyi oynandığını, nasıl bir disipline sahip olduğunu göstermeliyim." diye konuştu.

Takımımdaki performansının iyi olduğunu anlatan Otieno, bu sezon fileleri 12 kez havalandırdığını ve ligde gol krallığı için de iddialı olduğunu söyledi.


- "Kenya'daki yemekleri özlüyorum"


Kentte sık sık gezdiğini anlatan Otieno, Şanlıurfa'nın güzel bir şehir olduğunu ancak yabancı biri için yeteri kadar büyük olmadığını belirtti.

Otieno, en çok tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi'ni sevdiğini ve burasının hayatında özel bir yerinin olduğunu kaydetti.

Kentin yemeklerine alışamadığını dile getiren Otieno, "Ben yemek konusunda zor bir insanım. Burada en sevmediğim yemek çiğ köfte ve lahmacun, en çok sevdiğim ise kebap özellikle de tavuk şişi çok seviyorum. Kenya'daki yemekler ile Şanlıurfa'daki yemekler arasında çok fark var. Bu nedenle Kenya'daki yemekleri özlüyorum." ifadelerini kullandı.


- Takımdaki performansı sevindiriyor


Eyyübiye Ampute Futbol Takımı teknik direktörü Nusret Yeşilçayır da Kenyalı futbolcusunun performansından memnun olduğunu belirtti.

Otieno'nun güçlü bir fiziğe sahip olduğunu kaydeden Yeşilçayır, "Futbolcumuz çok iyi bir forvet. Onun hem tecrübesinden hem de gücünden faydalanıyoruz. Yabancı olmasına rağmen takıma iyi uyum sağladı. Biz de taraftarlarımız da onu çok seviyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.