Şanlıurfa

Siverek'ten kısa kısa

18:17 07 Nisan 2016
Siverek'ten kısa kısa

Siverek Belediyesi tarafından düzenlenen kermeste elde edilen gelirle, 500 Suriyeli öğrenciye kırtasiye ve temizlik malzemesi yardımı yapıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Postacı, yaptığı açıklamada, bir süre önce kültür müdürlüğü bünyesinde bulunan bilgi evleri öğrencilerinin hazırladığı proje kapsamında kermes düzenlediklerini ifade etti.

Elde ettikleri gelirle kırtasiye ve temizlik malzemesi aldıklarını ifade eden Postacı, "Misafirlerimiz olan Suriyeli kardeşlerimizle kaynaşmanın, bir araya gelmenin, yardımlaşmanın, dayanışmanın, çocuklarımız üzerinde de davranışa dönüşmesi için önem verdiğimiz bir projeydi. Benzer çalışmalarımız devam edecek" dedi.

- Öğretmenler imkanlarıyla İngilizce sınıf oluşturdu

Siverek ilçesi bir grup öğretmen, görev yaptıkları okulda imkanlarıyla yabancı dil sınıfı oluşturdu.

Öğretmenler okuldaki boş sınıfın boyasını yeniledi, sıra ve masa aldı.

Sınıfın açılışını yapan Kaymakam Vural Karagül, sınıfın açılmasında emeği geçen öğretmenlere teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Bu okulumuzu kutluyorum. Özel okullardan daha kaliteli ve başarılı bir eğitim grafiği var. Öğretmenlerimiz imkanlarıyla okullarının eğitim düzeyini yükseltmek amacıyla maaşlarından katkı sunuyorlar, bu okulumuzun eğitim disiplini, öğretmenlerimizin fedakarlığı diğer okullara da örnek olur. Kaymakamlığımız fedakar öğretmenlerimizin bu çaba ve emeğini ödüllendirecek."

Açılışın ardından Karagül, öğrencilerle sohbet etti, öğrencilerle İngilizce konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.