Şanlıurfa

Şanılurfa'nın kurtuluşunun 96. yıl dönümü

13:05 09 Nisan 2016
Şanılurfa'nın kurtuluşunun 96. yıl dönümü

Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ıncı yıl dönümü dolayısıyla, kentte çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince gerçekleştirilen etkinlikler, Balıklıgöl Yerleşkesi'ndeki kortej yürüyüşüyle başladı.

Mehteran takımı eşliğinde Rabia Meydanı'nda sona eren yürüyüşe, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan ile Mehmet Ali Cevheri, kurum amirleri, gaziler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

- Hastaneden çıkıp, yürüyüşe katıldı

Bu arada, kolundaki serum kelebeğiyle yürüyen bir kadın da görenlerin dikkatini çekti. Hastaneden çıkarak yürüyüşe katıldığı öğrenilen Vatha Dağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rahatsız olduğunu ve hastanede tedavi gördüğünü belirterek, Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü etkinliklerine hasta da olsa katılmak istediğini belirtti.

- Kutlamalar Rabia Meydanı'nda sürdü

Rabia Meydanı'nda düzenlenen kutlama programında ise farklı kentlerden gelen halk oyunları ekipleri ve mehteran takımı gösteriler sundu.

Burada konuşan Vali Küçük, 96 yıl önce düzenli ordusuyla Şanlıurfa'yı işgal eden Fransızlara binlerce yıldır hür yaşayan Şanlıurfalıların izin vermediğini, o ecdadın torunları olduklarını belirterek, "Yine bugün bu toprakları başka bir yere bağlamak için çaba harcayanlar var. Şanlıurfalılar buna da müsaade etmemiştir. Nasıl o gün ecdadımız işgale direnmişlerse bugün İngiliz ve Fransızların aklıyla hareket eden terör örgütlerine de prim vermediniz ve vermeyeceksiniz. Ben buna inanıyorum. Devletimiz de Şanlıurfa'nın bu asil duruşunu takdir etmiştir. Daha önce Şanlı ünvanı verilen kente şimdi İstiklal Madalyası verilecek. Tüm Şanlıurfalılara hayırlı olsun." diye konuştu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Çiftçi de 11 Nisan'ın Kürtlerin, Arapların, Türklerin ve tüm kentin birliğini ve beraberliğini gösterdiği bir gün olduğunu kaydetti.

Şanlıurfa'nın kurtuluşu için mücadele eden şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Çiftçi, "Hiç gözleri arkada kalmasın, rahat uyusunlar. 96 yıl sonra bugünü anlamı kılan ve hakkımız olan İstiklal Madalyası'nı veren ve kahramanlarımızı unutmayan Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Türkiye Büyük Millet Meclisine teşekkür ediyorum. Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümünü kutluyorum." dedi.

Törende Çiftçi ve Küçük'e bazı dernekler tarafından plaketler takdim edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.