Şanlıurfa

Şanlıurfa Valisi Küçük:

18:10 12 Nisan 2016
Şanlıurfa Valisi Küçük:

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa'ya İstiklal Madalyası verilmesi ve Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın kentte düzenlenmesinin çok özel bir olay olduğunu söyledi.

Vali İzzettin Küçük, makamında düzenlediği basın toplantısında, Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü, kentte Bakanlar Kurulu Toplantısı yapılması ve İstiklal Madalyası verilmesini değerlendirdi.

Küçük, Şanlıurfa'nın çok özel 3 günü geride bıraktığını vurgulayarak, bu günleri memnuniyetle ve yüzleri ak bir şekilde geçirdiklerini söyledi.

Küçük, şöyle konuştu:

"Dün İstiklal Madalyamız, bizzat Meclis Başkanımız ve Başbakanımız tarafından bize tevdi edildi ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, Şanlıurfa'da toplandı. Bu, çok özel ve ayrıcalıklı bir olaydı. Bu günleri mutlu geçirmemizi sağlayan Şanlıurfa halkına teşekkür ediyorum. Halkımız bu güzellikleri gerçekten bağrına bastı."

Kabinenin Şanlıurfa ile ilgili aldığı kararların gelecek günlerde ortaya çıkacağına dikkati çeken Küçük, bu tarihi günü, mutlu bir şekilde geçirmenin gururunu yaşadıklarını belirtti.

İzzettin Küçük, 11 Nisan tarihinin Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluş günü olmasının yanında artık farklı anlamlar da kazandığını kaydederek, "Bu gün tarihin altın sayfalarına geçmiştir. Yıllar, 20-40 yıl geçse de 11 Nisan, insanların hafızasında çok güzel yer edinecektir." dedi.

Küçük, Şanlıurfa'nın birçok sorununu Bakanlar Kurulu üyelerine aktardıklarına işaret ederek, bunlardan en önemlisinin de tarım arazilerinin sulanması olduğunu belirtti.

- "Halkımız, Başbakanımızı bağrına bastı"

Küçük, bütün programların sorunsuz bir şekilde tamamlandığını aktardı.

Bakanlar Kurulu'nun kentten memnun bir şekilde ayrıldığını anlatan Küçük, şunları kaydetti:

"Başbakanımız da kentimizden çok memnun ayrıldı. Bu memnuniyetlerini bu günkü grup toplantısında Şanlıurfa'yı en az 10 kere, sık sık anarak belirtti. Şanlıurfalılar tarafından ev sahipliğinin en güzelli yapıldı. Güvenlikle ilgili herhangi bir sorun olmadı. Spor salonu başta olmak üzere halkımız, Başbakanımızı bağrına bastı."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.