Şanlıurfa

Şanlıurfa'da üniversiteler adaylarla buluştu

14:07 14 Nisan 2016
Şanlıurfa'da üniversiteler adaylarla buluştu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve İl Mili Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "7. Kariyer Günleri" etkinliğinde 44 üniversite, adaylarla buluştu.

Rabia Meydanında gerçekleştirilen ve 3 gün sürecek olan programın açılışında konuşan Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ahmet Yıldız, söz konusu etkinliğin adayları, üniversitelerle buluşturmak adına önemli olduğunu belirtti.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Yıldız, üniversiteler arasında tanıtım ve tercih anlamında tatlı bir rekabet olduğunu belirterek "Amaç başarılı öğrencilerin kendi üniversitelerini tercih etmelerini sağlamak ve üniversitenin başarısını arttırmaktır." dedi.

Yıldız, tanıtım yollarından birinin de lise öğrencilerinin bulunacağı mekanlarda fuarlar düzenlemek olduğunu dile getirerek "3 gün sürecek fuarımızda 44 değerli üniversite stant açtı. Etkinlik boyunca üniversite adaylarına, anne ve babalarına üniversite ile ilgili bilgi verilecek ve mesleki hayatlarında kolaylık sağlanacaktır." diye konuştu.

Programa, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Sabri Yetim, Harran Üniversitesi Rektör vekili Prof. Dr. Abuzer Pınar, öğrenciler, velileri ile çok sayıda davetli katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.