Şanlıurfa

"Lisanslı Depo" projesi tanıtıldı

13:54 26 Nisan 2016
"Lisanslı Depo" projesi tanıtıldı

Şanlıurfa Ticaret Borsası (ŞUTB) tarafından "Hububat lisanslı depoculuk kurulumu için teknik destek projesi" için tanıtım toplantısı düzenlendi.

Şanlıurfa ekonomisine katkı sunmak ve tarım ticaretinin rekabet gücünü arttırmak üzere ŞUTB tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği (AB) ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen projenin tanıtım toplantısı, bir otelin toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Üreticiler ve Gıda, Tarım İl Müdürlüğü yetkililerinin katıldığı toplantıda konuşan ŞUTB Başkanı Mehmet Kaya, hububat deposunun gelecek yıl hizmete girmesini planladıklarını belirterek, projenin Avrupa standartlarına uygun ve her yönüyle düşünülmüş bir proje olduğunu söyledi.

Hububat lisanslı depo çalışmalarının yüzde 50'lik kısmının tamamlandığını aktaran Kaya, "İnşallah gelecek yıl hububat sezonunda depomuzu kullanmaya başlayacağız. Depolanacak hububatlar arasında, arpa, buğday, mercimek ve mısır bulunuyor. Bu projenin yapımında emeği bulunan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Proje Koordinatörü Prof. Dr. Turhan Binici ise lisanslı deponun tamamlanmasıyla bölgeye maksimum fayda sağlayacağına inandığını söyledi.

Hem üretici hem tüccar hem de ülke ekonomisi açısından lisanslı deponun gerekli olduğunu dile getiren Binici, şunları kaydetti:

"Üretici açısından baktığımızda; güvenli, sağlıklı ve sigortalı depolama sistemine sahip oluyor, ürün satış döneminin bütün bir yıla yayılması sağlanıyor, ürün senetlerinin teminat gösterilerek uygun koşullarda kredi temin edebiliyor, laboratuvar koşullarında ürün standartları belirlenebiliyor, ürününü satarken çok sayıda alıcının rekabetinden yararlanması sağlanabilir. Burada amacımız sadece Şanlıurfa ile sınırlı kalmayarak bütün bölge ve Türkiye'ye açılarak, tüm alıcıların rekabetini üst seviyeye çıkartmak ve ürünün gerçek değerine ulaşmasını sağlamaktır."

Konuşmaların ardından Teknik Destek Ekibi Takım Lideri Alexander Belozertsev, üreticilerin lisanslı depo hakkındaki sorularını yanıtladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.