Şanlıurfa

"Doğa ve Çevre Gönüllülüğü Eğitim" programı

21:44 30 Nisan 2016
"Doğa ve Çevre Gönüllülüğü Eğitim" programı

Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenen Doğa ve Çevre Gönüllülüğü Eğitim programı kapsamında Türk sinemasının önemli isimleri Hülya Koçyiğit ve Ediz Hun, "Doğa ve Çevre Sevgisi" konulu söyleşiye katıldı.

Ediz Hun, Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda gerçekleştirilen programda gençlere hitap ederek, ilk kez Şanlıurfa'ya geldiğini söyleyerek, kentte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sinema hayatıyla ilgili bilgiler veren Hun, espirili tavırlarıyla katılımcılardan ilgi gördü. Hun, gençlere tavsiyelerde bulunarak, çevre, dostluk ve sevgi konularına vurgu yaptı.

Çevre konusunun ancak 1970'li yıllardan sonra önem kazandığına dikkati çeken Hun, şöyle konuştu:

"Çevrenin korunması büyük önem taşıyor, çevre yoksa yaşam yok. Dünyadan bütün bitki topluluklarını kaldıracak olursak insan ve diğer yaşamdaki varlıklar sadece 47 saat oksijene sahip olabiliyorlar. 47 saat sonra hayat bitiyor. Çünkü bitkiler bizim için en önemli kimyasal proses, fotosentezi meydana getiriyorlar. Besin üretiyor ve enerjimizi sağlıyor. Bu yüzden bitkileri korumak çok çok önemli. Bu dünyada yalnız insan yaşamıyor, birçok canlı var onları da yaratan dünyaya emanet etti. Dolayısıyla bizim onları üzmeye, acı çektirmeye hiç hakkımız yok, onlar da Allah'ın, büyük kudretin yarattığı varlıklardır, bu yüzden hep birlikte onları sevgiyle kucaklayacağız."

Hülya Koçyiğit de böyle bir etkinlik düzenlediği için Gençlik ve Spor Bakanlığına teşekkür ederek, doğa, çevre konularının çok iyi işlenmesi gerektiğini vurguladı.

İnsanın sahip olduğu güzellikleri fark etmesi gerektiğini dile getiren Koçyiğit, "Nefes almak 'İyi ki' diyebilmektir. 'İyi ki' diyebilmeyi zamanında söyleyebilmek çok önemlidir. Ben son yıllarda 'iyi ki'lerimi çoğaltmaya başladım, çünkü doğayı hep sevdim. Doğaya hep saygılı oldum ve yeşillenmesi için çok çaba gösterdim. Birçok kampanyada ağaçlar diktim. Evimin bahçesine çiçekler ve ağaçlar diktim, onlardan çok keyif alıyorum." dedi.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük de bu tür etkinliklerle gençleri iyi anlamda etkilemeye çalıştıklarını söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.