Şanlıurfa

Şanlıurfa'daki Suriyelilerden Halep'teki saldırılara tepki

12:06 02 Mayıs 2016
Şanlıurfa'daki Suriyelilerden Halep'teki saldırılara tepki

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde bir grup Suriyeli sığınmacı, rejim ile Rus güçlerinin Halep'e düzenlediği saldırıları protesto etti.

Sahil Parkı'nda toplanan grup, üzerinde "Halep yanıyor, dünya bakıyor" ve "Türkiye vatanımız, Erdoğan liderimiz" yazılı dövizler açarak rejim ve Rus güçleri aleyhine sloganlar attı, tekbir getirdi.

Grup adına açıklama yapan Ammar El Hac Ahmet, Suriye'de yıllardır yaşanan zulüm ve katliamın hala devam ettiğini, bu süreçte yüz binlerce masum insanın hayatını kaybettiğini söyledi.

DAEŞ bahanesiyle Suriye'ye giren Rusya'nın Esed'i kurtarmaya çalıştığını belirten Ahmet, şunları kaydetti:

"Çıkarları için Suriye'yi kan gölüne çeviren tüm yabancı unsurlar ve devletler bir an önce Suriye topraklarını terk etmelidir. Halep'teki kardeşlerimize destek olmak ve sivillere yönelik bu kanlı katliamları kınamak için geldik. Halep'te sağlık kurumlarının ve sivillerle dolu bölgelerin hedef alınması ve uluslararası toplumun buna sessizliği, insanlık adına konuşan birçok kesimin gerçek yüzünü ortaya çıkaran utanç verici bir durumdur. Ülkelerin görmezden geldiği bu insanlık dramında her zaman yanımızda olan ve bize kapılarını açan Türkiye devletine ve Sayın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a Suriyeliler adına teşekkür ediyorum."

Grup, daha sonra Halep'te hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.