Şanlıurfa

Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde "afiş" gerginliği

17:32 04 Mayıs 2016
Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde "afiÅŸ" gerginliÄŸi

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Emekçileri Sendikası (SES) Şanlıurfa Temsilciliği üyesi bir grup, Balıklıgöl Devlet Hastanesi yemekhanesine astıkları, üzerinde lezbiyen, gey, biseksüel, transgender ve interseks (LGBTİ) birliğini tanımlayan ifadelerin bulunduğu afişlerin kaldırılmasını protesto etti.

Hastane bahçesinde toplanan grup adına açıklama yapan SES üyesi Mehmet Cevher Öztürk, Balıklıgöl Devlet Hastanesinde son günlerde keyfi uygulamalar yapıldığını iddia etti.

Sendika üyeleri olarak hastanenin yemekhanesine astıkları afişin hastane yönetimi tarafından kaldırıldığını belirten Öztürk, "Sendikanın panosuna afişimizi astıktan sonra iki dakika sonra afişimiz çöp kutusunda gördük. Bunun kim tarafından yapıldığı sorduğumuzda hastanenin taşeron firmasında çalışan Balıklıgöl Devlet Hastanesi Başhekimi Şahin Yazıtürk'ün oğlu, Berat Yazıtürk 'ben yaptım' dedi. Sendik üyeleri olarak randevu talep etmemize rağmen Başhekim Yazıtürk keyfi olarak kabul etmedi. Başhekim ve oğlu hakkında sendik faaliyetlerin engellenmesi ve yetki aşımıyla ilgili suç duyurusunda bulunacağız." dedi.

Açıklamanın ardından sendika üyeleri, çıkarılan afişi panoya yeniden asmak istedi.

Bu sırada hastane çalışanlarıyla SES üyeleri arasında gerginlik yaşandı. Bazı hastane çalışanları, afişi yırtarak çöpe attı.

- "Afişin Miraç Kandilinde asılması ahlaki değerlere saldırıdır"

Balıklıgöl Devlet Hastanesi Başhekim Yazıtürk ise gazetecilere yaptığı açıklamada, dün hastanede SES üyesi olduğu söylenen kişiler tarafından kendilerinden izin alınmadan afiş asıldığını belirtti.

Afişlerin ahlaki değerlere saldırı içerdiğini ifade eden Yazıtürk, şunları kaydetti:

"Bu afişin Miraç Kandili gününde hastaneye asılmaya kalkılması ahlaki değerlerine nasıl saldırı yapıldığının göstergesidir. Hastane idaresinin müdahale etmesinden evvel, hastanemizde çalışan olarak görev yapan oğlum, geçerken afişe müdahale ediyor. Durum bana iletildiği zaman hastane idaresinden izin alınmadan hiçbir afişin hastaneye asılmayacağını kendilerine söyledik. Ben Müslüman kimliğine sahip bir insanım. Benim ahlaki ve insani değerlerime saldıran herkese yasal çerçevesinde hastane içerisinde izin vermem. Bana Miraç Kandili gününde lezbiyenlerin, geylerin, transseksüellerin afişini getirip hastaneye asacaklar ve ben buna sesiz kalacağım. Böyle bir şey olamaz. İslami kimliğimle ben tarafım."


YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.