Şanlıurfa

Şanlıurfa'dan kısa kısa

17:42 09 Mayıs 2016
Şanlıurfa'dan kısa kısa

Viranşehir Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) kursiyerleri, kırsal mahallerdeki öğrencilere ücretsiz saç bakımı yaptı.

ÇATOM bünyesinde düzenlenen kuaförlük kursunda eğitim alan kadın kursiyerler Kadıköy Mahallesindeki Kadıköy ilk ve orta okulunda eğitim gören 15'i erkek 45 öğrencinin saçına bakım yaptı.

ÇATOM Sorumlusu Ruken Önen, yaptığı açıklamada merkez olarak kırsal mahallelerde çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Yaptıkları uygulamalarla kursiyerlerin el becerilerini geliştirdiğini belirten Önen, "Dönem içinde kırsal mahalle okullarında maddi imkanı olmayan öğrencileri, kursiyerler aracılığıyla ücretsiz tıraş ettik. Amacımız öğrencilerin sağlıklı saçlara kavuşmasına yardımcı olmak. Bu tür uygulamalara ilerleyen zamanlarda devam edeceğiz" dedi.

- Siverek'te TÜBİTAK Bilim Fuarı

Siverek Üstüntaş orta okulunda TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlendi.

İlçeye yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Üstüntaş orta okulunun bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilerin hazırladığı 30 proje davetlilerin beğenisine sunuldu.

Fuarın açılışını yapan Kaymakam Vural Karagül, öğrencilerle sohbet etti, projeler hakkında bilgi aldı.

TÜBİTAK Bilim Fuarı proje koordinatörü Sabahat Bozkurt da, proje kapsamında 70 öğrenci ve 8 öğretmenin katkıları ile yaklaşık 30 proje hazırladıklarını söyledi.

Bu tür fuarların öğrencilerin el becerilerini ve hayal güçlerini artırdığını belirten Bozkurt, "Köyümüzün imkanları çok kısıtlı, bunları da göz önünde bulundursak yaptığımız çalışma seviyemizin epey üstünde, bu çalışma öğrencilerin çabaları ve emekleri ile oldu. Öğretmenler yalnızca bu öğrencilerimize rehberlik etti. Projemizden güzel bir sonuç çıktı. TÜBİTAK bize böyle bir imkan sağladı ve gayet çok güzel oldu. Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.