Şanlıurfa

TOKİ Başkanı Turan, Şanlıurfa'da

15:22 25 Mayıs 2016
TOKİ Başkanı Turan, Şanlıurfa'da

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Şanlıurfa'da 12 bin 435 konut yaptıklarını söyledi.

Turan, beraberindeki Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile kentte devam eden kentsel dönüşüm uygulamaları ve Maşuk bölgesindeki konut inşaatlarını inceledi.

Temaslarının ardından gazetecilere açıklamada bulunan Turan, Şanlıurfa'nın kendileri açısından büyük bir önem taşıdığını belirtti.

Kentte önemli hizmetleri faaliyete geçirdiklerini ifade eden Turan, "Şanlıurfa ilimizde devam eden uygulamalarımız ile yatırım bedelimiz yaklaşık 2 milyar lira olacaktır. Şu ana dek Şanlıurfa'da hastaneler, okullar, spor salonları ve sosyal donatılar inşa ettik. TOKİ olarak il genelinde bugüne kadar 12 bin 435 konut uygulaması başlattık. Son olarak Şanlıurfa merkezde devam eden Sanayi Kentsel Dönüşüm sahasında incelemelerde bulunduk. Şanlıurfa'daki çalışmaları yakından takip ediyoruz." diye konuştu.

Nihat Çiftçi ise kentin gelişimi ve dönüşümü için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi olarak daha da yaşanabilir bir Şanlıurfa'yı hedeflediklerini anlatan Çiftçi, "Gerek nüfus bakımından gerekse kentleşme bakımından her geçen gün gelişen Şanlıurfa'mız da bu gelişime paralel vizyonel projeleri hayata geçiriyor ve hayata kazandırıyoruz. Bu bilinçle Şanlıurfa'yı yarınlara hazırlamak vizyonlarımız arasında yer alıyor." dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.